Nieuwe werknemers werven

Wanneer een bedrijf groeit zijn er meer werknemers nodig. Het kan, zeker gezien de huidige marktomstandigheden soms lastig zijn om op een eenvoudige manier werknemers te vinden. We delen graag onze beproefde methodes om goed personeel te vinden. Wanneer de economie aantrekt zal iedereen nieuwe medewerkers zoeken, je staat hierin dus niet alleen. Het is belangrijk om in de eerste plaats duidelijk te hebben wat voor persoon je zoekt. Stel een helder en duidelijk profiel op voor de functie. Het wordt dan een stuk gemakkelijker om de juiste persoon te vinden. 

Wil je meer informatie over het schrijven van een goede vacaturetekst?

Mensen vinden via je eigen mensen 

Het vinden van nieuwe werknemers via de werknemers noemen we ook wel referral recruitment. Het is mogelijk om zo geld te besparen op de wervingskosten. Natuurlijk kun je de mensen een beloning geven voor het vinden van een nieuwe medewerker. Het zal ze motiveren om te helpen. De kans op een match is vaak erg groot. De medewerkers kunnen namelijk zeer goed inschatten of iemand het werk wel of niet kan doen. Het is dus ook nog eens zeer effectief. Er is minder gokwerk of de persoon wel de juiste match is. 

Gebruik het digitale uithangbord 

Het is goed om je social media en je website te gebruiken om nieuwe medewerkers te krijgen. Het is niet alleen een bron om nieuwe klanten te krijgen, maar ook potentiële medewerkers. Op de bedrijfswebsite is het goed om een beschrijving te maken voor de functies. Op die manier kunnen mensen reageren. Social media biedt ook volop mogelijkheden. Facebook, Twitter, LinkedIn en andere pagina’s bieden kansen om mensen naar de website te leiden met de vacatures. 

Een uitzendbureau inschakelen 

Het is ook mogelijk om een uitzendbureau in te schakelen om de vacatures te vervullen. Op die manier is het mogelijk om meer medewerkers te krijgen. Het is niet nodig om actief te zijn met de werving en selectie. Het is mogelijk om zo snel mensen te vinden. 

Flyers uitdelen

Het is mogelijk om ook bedrukte flyers te verspreiden. Het kan op de plekken waar de nieuwe medewerkers kunnen zijn. Het is belangrijk om eerst te weten wat voor persoon je zoekt en in welke leeftijdsklasse. Vervolgens wordt het gemakkelijker om op de juiste plekken de flyers te verspreiden. Een banenbeurs is natuurlijk een perfecte plek om te starten. 

Adverteren op het internet

Naast de eigen website is het ook mogelijk om de website van anderen te gebruiken. Denk hierbij aan vacaturewebsites. Er zijn verschillende banen websites waar je gebruik van kunt maken. Het is een manier om mensen te vinden die op zoek zijn naar een baan. Vaak krijg je ook toegang tot de cv’s van mensen. Het is dus ook mogelijk om zelf actief mensen te benaderen. Er zijn nu meer manieren om mensen te bereiken om de vacature te vervullen. Het is mogelijk om op verschillende manieren een vacature te vervullen. Kies voor de optie welke voor jou het meeste rendement oplevert. Maak de juiste afspraken over de proefperiode om er dan volop voor te gaan. 

Informatie