Amsterdam

Wanneer je als werkgever uit Amsterdam en omstreken een vacature open hebt staan, wil je deze het liefst plaatsen op een lokale vacaturebank. In onze hoofdstad zijn er gelukkig veel vacaturesites waarop je een lokale vacature kunt plaatsen. Daarnaast zijn er ook nog de landelijke vacaturesites met uitgebreide filteropties of een speciale pagina voor vacatures uit Amsterdam. Lokalevacatures.nl heeft alle vacaturesites in kaart gebracht die zich op de gemeente Amsterdam richten.

 1. Amsterdamheeftwerk.nl
  Deze vacaturebank richt zich specifiek op de gemeente Amsterdam. Het plaatsen van een vacature kan vanaf €100.
 2. Amsterdamvacaturebank.nl
  Ook dit is een regionale vacaturebank uit Amsterdam. Het plaatsen van een vacature is mogelijk vanaf €175.
 3. Itvacatures.amsterdam
  Deze vacaturesite zicht zich op IT professionals in Amsterdam. Een vacature plaatsen is mogelijk vanaf €900.
 4. Vacature-amsterdam.nl
  Een algemene vacaturebank voor de gemeente Amsterdam met een grote Facebook groep. Het plaatsen van een vacature is gratis. 
 5. Jobinamsterdam.com
  Vacaturesite gericht op internationale professionals in Amsterdam. Plaatsingen zijn mogelijk vanaf €250. 

Top 3 vacaturesites in Amsterdam via Google

Op de term vacatures in Amsterdam scoren onderstaande drie sites op positie 1,2 en 3. Dit zijn alle drie landelijke vacaturesites die zich met een specifieke pagina op Amsterdam richten. Via zoekmachines zoals Google krijgen zij veel bezoekers die op zoek zijn naar een baan in Amsterdam. 

 1. Ideed.nl 
  Landelijke vacaturesite met een eigen ‘Amsterdam’ pagina. Gratis vacature plaatsen. 
 2. Youngcapital.nl
  Landelijke vacaturesite met een eigen ‘Amsterdam’ pagina. Betaalt vacature plaatsen. Prijs op aanvraag.
 3. Nationalevacaturebank.nl
  Landelijke vacaturesite met een eigen ‘Amsterdam’ pagina. – Betaalt vacature plaatsen vanaf €299.

Facebookgroepen voor vacatures in Amsterdam

Naast vacaturesites zijn er ook een aantal grote Facebookgroepen waarop je een vacature kunt plaatsen. Het plaatsen van een vacature in een Facebookgroep is gratis, waardoor het een interessante optie is om het bereik van je vacature te vergroten. Veel groepen hebben duizenden leden. De grootste groepen zijn:

 1. Jobs / Banen in Amsterdam (29 duizend leden)
 2. VACATURES AMSTERDAM (23 duizend leden)
 3. Vacatures Amsterdam (7 duizend leden)
 4. Amsterdam Job Vacancy (5 duizend leden)
 5. Amsterdam Job Offers & Vacatures 2020 (4 duizend leden)

Andere mogelijkheden om een vacature in Amsterdam te promoten

Het plaatsen van een vacature op een van de bovenstaande sites zijn er nog meer mogelijkheden om een openstaande vacature te promoten in Amsterdam. Als eerst kun je de vacature uitprinten en ophangen op de locatie zelf. Dit blijkt een van de meest effectieve manieren te zijn om sollicitanten te vinden. Potentiele kandidaten kunnen direct aangeven dat zij interesse hebben en vragen stellen, waardoor de drempel erg laag is. Wanneer de vacaturetekst erg lang is, kan het verstandig zijn om alleen de belangrijkste punten te benoemen en voor meer informatie door te verwijzen naar de website. 

Aan andere mogelijkheid is het ophangen van de vacature op plekken waar veel locals komen. Hierbij kun je denken aan de plaatselijke supermarkten, buurthuizen en scholen. Meestal kun je daar vrij een oproep plaatsen op een prikbord. Het is een ouderwetse manier, maar het kan nog steeds effectief zijn. Als er geen mogelijkheid is om iets op te hangen kun je ook een stapeltje met vacature-flyers neerleggen, zodat voorbijgangers de vacature mee kunnen nemen bij interesse. 

Tot slot kun je via social media of Google Ads heel gericht adverteren op het internet. Je kunt targetten op een specifieke doelgroep die precies aan jouw voorwaarden voldoet. Daardoor krijgen alleen mensen die jij zoekt de vacature advertentie te zien. Zo kun je je richten op mensen met een minimale leeftijd, op woonplaats of locatie, interesses en op andere demografische factoren.

Lees ook: 5 manieren om je vacature online te promoten