Om een goede keuze te maken voor een vacaturesite dat aan je wensen en behoeften voldoet, heeft Lokalevacatures.nl een overzicht gemaakt van de beste vacaturewebsites in Nederland. Hierdoor kun je zowel landelijke als regionale vacaturesites vergelijken op een groot aantal punten.

Waarom vacaturesites vergelijken?

Tegenwoordig schreeuwen veel bedrijven om personeel, waardoor er veel concurrentie van andere partijen is. Een sollicitant heeft dan ook keuze uit een heleboel vacatures. De keuze voor een vacaturesite kan van groot belangrijk zijn voor het succes van je vacature. Bereikt de vacature wel de juiste doelgroep? En hoeveel bezoekers trekt de website eigenlijk? Het zijn allemaal vragen die je kunnen helpen om een vacature sneller te kunnen vervullen. Je wilt de vacature ook gemakkelijk kunnen plaatsen en de reacties bekijken. Krijg je de reacties in je mail of moet je hiervoor inloggen op de website? Het gebruiksgemak van de website is daarom een punt om rekening mee te houden. Maar ook de kosten kunnen een rol spelen. Bij de ene organisatie worden er duizenden euro’s uitgetrokken om die éne nieuwe medewerker te vinden, terwijl de andere organisatie liever helemaal geen kosten maakt.

Verschillende soorten vacaturesites

Het soort vacature is van groot belang bij het selecteren van een vacaturesite: zoek je een verkoper in een kledingwinkel of een medisch-specialist? Voor de eerste functie zal de zoektocht laagdrempeliger zijn dan voor een medisch-specialist. Voor sommige branches is er daarom een branche-specifieke vacaturesite. Daar zullen alleen geïnteresseerden kijken die werk zoeken in een bepaalde branche.

Maar er zijn ook vacaturesites die zich enkel op een bepaalde locatie of gebied richten. Zo heb je een vacaturesite voor vacatures in Limburg of een vacaturesite voor in Amsterdam. Deze sites zullen veel potentiële kandidaten bereiken in het geografische gebied waar zij zich op focussen.

Tot slot zijn er ook nog jobboards voor specifieke doelgroepen. Zo is er een vacaturesite voor 65-plussers en zijn er diverse sites die zich richten op vacatures voor in het buitenland. Het is dus verstandig om te kijken naar het soort vacature dat je wilt plaatsen en of er een specifieke website is dat zich op jouw doelgroep richt.