5 manieren om je vacature online te promoten

In de huidige arbeidsmarkt wordt het steeds lastiger om een vacature binnen de gestelde tijd te vervullen. Naast het plaatsen van een vacature op vacaturesites in Nederland, kun je daarom andere manieren gebruiken om je vacature online onder de aandacht te brengen. Daarmee wordt de vacature beter zichtbaar bij de kandidaten die je wilt bereiken, wat er hopelijk voor zorgt dat de vacature snel vervuld wordt. 

Een ‘werken bij’ pagina of ‘werken bij’ website

Een goede manier om een vacature onder de aandacht te brengen is het publiceren van een ‘werken bij’ pagina of ‘werken bij’ website. De eigen website trekt vaak al veel websitebezoekers aan, waardoor de vacature gemakkelijk onder de aandacht kan worden gebracht. Dit kan bijvoorbeeld via een pop-up melding op de website of een verwijzing op de homepagina. Op de pagina zelf kan informatie geplaatst worden over het bedrijf en de vacaturetekst. Wanneer er meerdere vacatures zijn kun je ook overwegen om een gehele ‘werken bij’ website te maken. Daarop kun je vacature in de huisstijl van je bedrijf presenteren en extra informatie plaatsen. 

SEO voor je vacature

Om een vacature organisch beter te laten scoren kun je zoekmachine optimalisatie inzetten. Door het verbeteren van de zichtbaarheid voor relevante keywords wordt de vacature beter zichtbaar in zoekmachines. Wanneer je een vacature hebt voor tandarts, wil je natuurlijk dat de vacature als resultaat naar voren komt bij het zoekwoord Tandarts vacature + de naam van de plaats. Zeker wanneer je de bovenstaande optie kiest, wil je dat de pagina of website goed gevonden wordt. Je kunt dit ook uit handen geven aan een professioneel bedrijf. Klik hier om meer informatie te vinden over een bedrijf dat zoekmachine optimalisatie aanbiedt.

Advertenties plaatsen in zoekmachines

Om een vacature direct onder de aandacht te brengen kunnen online advertenties een uitkomst bieden. Middels tools zoals Google Ads kun je heel gericht targetten op bepaalde keywords en hierbij gebruik maken van kenmerken van de doelgroep. Zo kun je enkel personen targetten die zich in een bepaald geografisch gebied bevinden of in een bepaalde leeftijdsklasse bevinden. Na het vaststellen van de targetting is het belangrijk dat er een goede landingspagina wordt gemaakt. Het begint natuurlijk bij de vacaturetekst. Bij het schrijven van een vacature dien je rekening te houden met een aantal zaken. Zo kun je de vacature opbouwen aan de hand van de volgende drie onderdelen: informeren, overtuigen en activeren. Wanneer bezoekers na het lezen van de vacature enthousiast zijn geworden wil je dat ze direct gaan solliciteren. Biedt daarom de optie aan om direct te kunnen solliciteren. Dit kan via een contactformulier of door een duidelijke instructie te geven van de te nemen stappen. 

Social media Ads

Adverteren met een vacature is ook mogelijk op social media. Vrijwel ieder social media platform biedt uitgebreide advertentiemogelijkheden aan, waardoor je vacatures uitstekend onder de aandacht kunt brengen. Zo kun je bij Facebook heel nauwkeurig de doelgroep bepalen en hierbij kun leeftijd, interesses en activiteiten meenemen. Ook kun je bepaalde mensen uitsluiten, bijvoorbeeld mensen die jullie Facebookpagina al geliked hebben. Daardoor verspil je niet onnodig advertentiebudget. 

Informatie