organisatie bedrijf

Solliciteren? Let er goed op hoe het bedrijf georganiseerd is!

Als werknemer heb je tegenwoordig volop keus om te kunnen gaan werken op een fijne plek. Bedrijven hebben steeds meer moeite om goed personeel te vinden, dus zullen ze steeds beter hun best moeten doen om jou te kunnen overtuigen. Maak je voor het eerst kennis met een bedrijf? Laat je dan rondleiden op de werkvloer. Je ziet dan meestal snel of het bedrijf intern de zaken goed op orde heeft.

Schoon en veilig werken

Elke werkgever heeft de plicht om het personeel een schone en veilige werkplek te bieden. Maar het verschilt natuurlijk wel of je in de steriele omgeving van een ziekenhuis gaat werken, in een stoffig magazijn of in een industriële werkplaats waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Elke werkplek kent zijn eigen specifieke gradaties op het gebied van onderhoud en veiligheid. Toch zie je al snel of een werkplek goed georganiseerd is of niet. Ligt in een werkplaats veel gereedschap te slingeren, of is alles netjes in een werkplaatskast opgeborgen? Beschikt een kantoor over ergonomisch meubilair en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om je bureau op stahoogte in te stellen? Dit zijn allemaal punten om te checken.

Efficiënte bedrijfsvoering

Voor werkgevers is het zinvol om het de medewerkers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Immers, als een werknemer elke dag totaal uitgeput naar huis gaat, heeft dat zijn weerslag op de gezondheid en productiviteit. De laatste jaren zijn met name in de handel en industrie veel taken geautomatiseerd om fysiek zware arbeid te vermijden. Bedrijven pasten hun magazijninrichting aan en gaven hun leveranciers de opdracht om de verpakkingsgrootte aan te passen. Sommige magazijnen zijn grotendeels geautomatiseerd om een efficiënte bedrijfsvoering te bewerkstelligen. Als nieuwkomer doorzie je echter niet meteen het hele plaatje. Het is daarom aan te bevelen om ook eens een praatje te maken met wat medewerkers. Zo doe je een goede indruk op van de situatie ter plaatse.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Een ander punt van aandacht voor sollicitanten is het checken van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit zijn extraatjes die een werkgever je biedt, bovenop je maandelijkse salaris. Je kunt hierbij denken aan bepaalde extra verzekeringen, een riante pensioenregeling of de mogelijkheden tot scholing op kosten van de zaak. Ook het kunnen beschikken over een auto van de zaak behoort tot de secundaire arbeidsvoorwaarden. Het zijn voor een werknemer waardevolle aspecten bij het maken van een keuze.

Informatie