cv-opvallen

Zo zorg je ervoor dat jouw CV opvalt!

Wil jij alles weten over wat je moet doen om je CV op te laten vallen? Dan is dit het artikel dat je moeten lezen om ervoor te zorgen dat jij opvalt in het sollicitatieproces. In dit artikel lees je welke informatie echt belangrijk is om op je CV te zetten tot de perfecte lay-out, zodat jouw CV ook echt onder de aandacht komt. Ook staan cursussen of een opleiding zoals post hbo bedrijfskunde erg goed op je CV om deze onder de aandacht te brengen.

Welke informatie moet echt op jouw CV?

Bij het schrijven van een CV zijn er een paar belangrijke elementen die je moet toevoegen zodat de werkgever ook weet wie je bent, wat je hebt gedaan en wat ze kunnen verwachten van jou. Daarom is het belangrijk om als allereerste je persoonlijke gegevens op je cv te zetten. Dit is bijvoorbeeld je naam, woonplaats, e-mailadres, geboortedatum, telefoonnummer en je LinkedIn. De werkgever wil graag weten wat ze aan jou hebben wanneer ze je aannemen, daarom is het belangrijk om je ervaringen in je CV te zetten. Deze ervaringen kunnen vorige werkervaringen zijn, maar ook je opleidingen en cursussen die je hebt behaald. Wat steeds belangrijker wordt in de bedrijfswereld is persoonlijke ontwikkeling. Daarom is het van belang om jouw hard en soft skills te benoemen in je CV. 

Lay-out van je CV

Om je CV echt op te laten vallen moet je een duidelijke maar ook zeker leuke lay-out gebruiken. Er zijn veel programma’s waarmee je dit kan doen, een van deze gratis tools heet Canva. In Canva zijn er verschillende templates die je kunt invullen met jouw eigen informatie en zo een mooie opvallende CV creëren die niemand anders heeft. Met een opvallende CV laat jij ook aan je werkgever zien dat je out of the box kan denken en dit is vaak een goede competentie die een werkgever wil zien. 

Ten slotte, vergeet niet je verschillende competenties, post hbo cursussen en al je soft skills te noteren op je CV om deze compleet te maken. Het maakt niet uit welke richting je op gaat, met een opvallend CV en de juiste lay-out ben jij niet te missen door de werkgever! Want dit artikel heeft jou alle handvaten gegeven om het beste uit jouw CV te krijgen! Wij hopen dat je na het lezen van dit artikel zo snel mogelijk aangenomen wordt met jouw nieuwe CV. 

Informatie