TikTok resumes

Wat is TikTok Resumes en hoe werkt het?

In juli 2021 heeft TikTok de nieuwe feature ‘Resume’ bekend gemaakt. In deze aparte omgeving in de app kun je heel eenvoudig een video CV maken, net zo makkelijk als het maken van een TikTok. Via de korte en creatieve video’s kunnen kandidaten zichzelf voorstellen voor potentiële werkgevers en recruiters. Ook is het mogelijk om zelf op zoek te gaan naar vacatures door te filteren op plaats, werkervaring of op bedrijfsnaam. Ook is er een speciale pagina waarbij je alle vacatures per bedrijf kunt vinden. Momenteel staan er al enkele grote Amerikaanse bedrijven tussen zoals Abercrombie & Fitch, NASCAR en Shopify.

Hoe werkt TikTok Resumes?

  1. Voor het maken van TikTok resumes heb je allereerst een openbaar TikTok account nodig. 
  2. Hierna kun je een TikTok maken waarin je jezelf voorstelt voor potentiële werkgevers. Bij een sollicitatie voor een specifieke functie zal je duidelijk moeten maken waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie. 
  3. Wekelijks ontvangen werkgevers de sollicitaties die binnenkomen. 
  4. De vervolgstappen zijn afhankelijk van het sollicitatieproces van de betreffende werkgever. Bij de één zal je direct gemaild worden voor een uitnodiging, terwijl je bij andere werkgevers meer informatie moet delen via een eigen portal van het bedrijf. 
  5. Het is niet verplicht om een afwijzing met de sollicitant te communiceren. Het kan dus zijn dat je na een sollicitatie geen reactie krijgt.  

Is TikTok Resumes beschikbaar in Nederland?

De nieuwe toevoeging wordt momenteel getest in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend óf en wanneer de pilot naar Nederland komt. Voor internationale werkgevers is dit een unieke kans om een jonge doelgroep te bereiken, waar deze via andere kanalen steeds lastiger te bereiken is. TikTok Resumes is te vinden via de hastag #TikTokResumes en via https://tiktokresumes.com/

Wellicht dat deze nieuwe toevoeging aan het platform andere vacaturesites op het idee brengt om meer te doen met video in het sollicitatieproces. 

Informatie