Waarom een uitvaarverzekering niet mag ontbreken als ZZP’er

Heb je besloten om voor jezelf te gaan beginnen? Dan zal je een aantal zaken eerst zelf moeten regelen. Zo ook je verzekeringen! De vuistregel bij verzekeren is: verzeker alleen hetgeen waarvan je de kosten niet kunt betalen bij schade. Een uitvaart is een emotionele gebeurtenis en heeft een grote impact op alle nabestaanden. Wanneer je ondernemer bent is het van belang voor jou en voor je gezin dat je bij onverhoopt overlijden alles goed geregeld is. Je kunt dit op verschillende manieren doen, door een bedrag apart te zetten voor je uitvaart, maar je kunt er ook voor kiezen om dit te verzekeren. In dit artikel lees je een aantal argumenten waarom als ZZP’er een uitvaartverzekering nemen verstandig is.

Voor de nabestaanden

Op het moment dat je een uitvaartverzekering afsluit, neem je voor de nabestaanden al een hele zorg uit handen. Ook kun je al een aantal zaken van tevoren vastleggen. Hierbij kun je denken aan: wil ik begraven of gecremeerd worden? Waar wil ik begraven worden? Welke kleur bloemen wil ik? Welke muziek moet er afgespeeld worden? Al deze besluiten kun je voor je nabestaanden vastleggen en daarmee voorkom je dat deze beslissingen door iemand anders gemaakt moeten worden in een al hele emotionele zware tijd. Vergelijk uitvaartverzekeringen met elkaar, zodat je precies de juiste keuze maakt die aansluit op jouw wensen en behoeften.

Financieel 

Op het moment dat je komt te overlijden moeten er een hoop kosten gemaakt worden. Wanneer je onverhoopt komt te overlijden, komen die kosten extra hard aan voor de nabestaanden. Om al deze kosten te kunnen dekken en de nabestaanden niet met deze lasten te hoeven opzadelen, biedt een uitvaarverzekering een uitkomst. Het is daarom ook van groot belang dat wanneer je een verzekering afsluit jouw polis goed afstemt. Hiermee voorkom je dat je een verzekering afsluit voor een te laag bedrag. Kijk ook of de polis een indexering heeft. Hierbij wordt er jaarlijks de premie verhoogd, gerelateerd aan de stijging van de uitvaartkosten. Zo zorg je ervoor dat je uitvaartverzekering waardevast is en dus zijn waarde behouden blijft. 

Verschillende uitvaartverzekeringen

In de wereld van uitvaartverzekeringen zijn drie verschillende soorten te onderscheiden. De eerste verzekering is het naturapakket, ook wel de combinatie-uitvaartpolis. Dit is een verzekeringspakket waarin diensten en producten zijn opgenomen. Meestal is hierbij ook een bedrag opgenomen die vrij te besteden is door de nabestaanden. Met dit bedrag kunnen extra kosten en speciale wensen worden betaald. De uitvaarverzekering verzorgt de uitvaart conform het pakket dat is afgesloten. Daarnaast is er ook nog een kapitaalverzekering die je zou kunnen afsluiten. Hierbij krijgen nabestaanden alleen een bedrag uitgekeerd die besteed kan worden aan de uitvaart. Bij deze verzekering kan je zelf een uitvaartverzorger kiezen, terwijl dit bij een naturapakket vaststaat. Tot slot is er nog een sommenpolis, hierbij krijgen nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd die ze vrij kunnen besteden. Dit hoeft niet per se helemaal op te gaan aan de uitvaart. Er zou dan ook van het bedrag op vakantie gegaan kunnen worden, dit staat dus vrij bij deze verzekering. 

Informatie