Connecten op een beurs

Waar moet ik aan denken als ik op de beurs sta?

Er zijn het hele jaar door op verschillende plekken in Nederland beurzen te vinden. Op de beurs vind je in korte tijd veel nieuwe, potentiële klanten en het is bij uitstek een gelegenheid om mensen aan je te verbinden. Op de beurs kun je jouw product of dienst promoten, leren mensen je kennen en kom je direct in contact met nieuwe klanten. Belangrijk dus, dat je het maximale eruit haalt. Een succesvolle beurs vraagt om een goede voorbereiding zodat je alle voordelen van zo’n beurs meepakt. In dit artikel lees je waar je aan moet denken. 

Val op! 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je mensen naar jouw stand toetrekt. En dat doe je door op te vallen tussen al die andere stands, die precies hetzelfde willen als jij. Denk goed na over wat je uit wilt stralen en hoe je op wilt vallen. Is jouw product een echte eyecatcher? Dan doet die het meeste werk. Maar is jouw product wat onopvallender of bied je juist diensten aan, denk dan na over de looks van jouw stand. Er zijn verschillende opties voor marktkraamverhuur waardoor jij jouw stand al een professionele uitstraling kunt geven. Ook kun je denken aan aankleding van de stand, mooi drukwerk of een leuke actie. 

Wees gastvrij en open 

Jouw houding zal op veel mensen het meest beklijven. Daarom is het belangrijk dat je een gastvrije uitstraling hebt. Lach, spreek mensen actief aan en wees positief en optimistisch. Bezoekers zullen het onthouden als je niet achter je computer vandaan komt, niemand groet of alleen maar met collega’s blijft praten. Doe dit dus niet! Een open houding met een glimlach geeft mensen een welkom gevoel en dat zullen ze onthouden. 

Verzin een mooie actie 

Je kunt als onderneming je potentiële nieuwe klanten blij maken met een pen, maar hoogstwaarschijnlijk verdwijnt deze ergens weer in de prullenbak. Het is veel slimmer om bezoekers deel te laten nemen aan een mooie winactie met een aantrekkelijke prijs, waardoor ze hun gegevens bij je achterlaten. Zorg ervoor dat ze akkoord gaan met het ontvangen van jouw nieuwsbrief en verloot een prijs onder de deelnemers. Je kunt jouw product ook tegen een lagere prijs aanbieden op de beurs, zodat het aantrekkelijk wordt om direct klant te worden. 

Wanneer de beurs is afgelopen, ben jij nog niet klaar 

Het allerbelangrijkste dat veel ondernemers vergeten, is dat de beurs misschien wel op die dag afloopt maar dat jij dan nog niet klaar bent. Je verzamelt op een beurs idealiter veel gegevens van potentiële nieuwe klanten en deze wil je opvolgen. Leg nog een keer contact binnen twee weken na de beurs, door de winnaars van jouw winactie bekend te maken of een korting aan te bieden. Bedank de bezoekers voor hun komst en interesse. Met deze en bovenstaande tips kan een bezoek aan de beurs erg waardevol voor je zijn! 

Informatie