Verjaardag vieren op werkplek

Je verjaardag op je werk vieren: op deze manier wordt het een stuk leuker!

Er is er eentje jarig en dat mag gevierd worden! Ook op de werkvloer is het vieren van de verjaardag van een collega of jezelf belangrijk. Hoe pak je dit op een leuke en goede manier aan? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Simpele manieren om het vieren van een verjaardag een stuk leuker te maken op kantoor (of vanuit huis)!

Versier de werkplek

Een simpele tip die een grote positieve impact heeft: het versieren van het bureau of de stoel. Je kent vast het gevoel dat je op werk komt en ervan uitgaat dat er weinig collega’s weten dat je jarig bent. Je komt binnen en wordt verrast met een volledige versierde werkplek! Ontzettend leuk toch om op deze dag in de belangstelling te staan? Het versieren van de werkplek kun je makkelijk doen met een aantal slingers en ballonnen. Kies bijvoorbeeld voor leuk gekleurde slingers. Momenteel is het niet vanzelfsprekend dat je jarige job aanwezig is op kantoor. In dit geval kun je er ook voor kiezen om een kaartje met een leuke helium ballon op te sturen!  

Traktaties voor op het werk

Trakteren op werk is natuurlijk super gezellig. Een tip: hou de traktaties neutraal. Je hoeft niet uit te pakken met de duurste exclusieve koekjes en taartjes. Taart, snoep of iets hartigs van de supermarkt scoren evenveel sympathie bij je collega’s als een dure traktatie. Maak bijvoorbeeld een kleurrijke mix van gezonde en iets minder gezonde hapjes. Voor ieder wat wils! Zet dit neer in de keuken en laat je collega’s genieten. Wil je wel uitpakken? Dan hebben we hier wat inspiratie voor je:

  • Taart van de bakker
  • Donuts
  • Cinnabons
  • Brownies
  • Cupcakes
  • Bakjes met fruit
  • In de zomer: ijsjes!

Tip: Het is belangrijk om rekening te houden met de dieetwensen van je collega’s. Je kunt bijvoorbeeld glutenvrije of suikervrije opties beschikbaar stellen voor hen.

Plan een feestje

Wil je het wat grootser aanpakken? Plan dan een feestje of borrel voor de jarige! Combineer het met de vrijdagmiddagborrel en zorg dat iedereen uitgenodigd is. Zorg voor wat lekkere hapjes en drankjes en het feest kan beginnen. Maak het extra leuk door wat collega’s een woordje te laten doen over hun gewaardeerde collega.

Maak het persoonlijk

Stap direct af van de klassieke voorgedrukte verjaardagskaartjes. Schrijf op een kaart iets persoonlijks dat de persoon in kwestie typeert. Dit kun je al eenvoudig realiseren door een korte rondvraag te doen bij mensen die  nauw samenwerken met hem of haar. Als je nog een stapje verder wil gaan kan je ook een cadeau kopen voor de jarige job. Ook hiervoor is het belangrijk dat je niet een standaard cadeau geeft die iedereen krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon. Vraag rond bij collega’s en pols naar zijn of haar interesses en hobby’s. Ook is het een aanrader om het cadeau te laten inspelen op  gesprekken die zijn gevoerd. Denk bijvoorbeeld aan iets wat de persoon goed kan gebruiken of kan helpen in het dagelijkse leven. Hiermee ga je ongetwijfeld goed scoren!

Vier de verjaardag online

Momenteel gaat de verjaardag vieren van een collega of jezelf iets anders dan normaal op kantoor. Niet getreurd, want die thuiswerk regels hoeven het verjaardagsgevoel zeker niet te belemmeren. Maak er een online feestje van! Spreek onderling met collega’s af dat jullie gaan bellen en zorg ervoor dat iedereen in het videogesprek klaar zit. De enige die nog ontbreekt is de jarige job. Voeg de jarige job als laatste toe aan het gesprek en roep dan tegelijk gefeliciteerd!  Vervolgens zing je met z’n alle een kort verjaardagsliedje. Ook is het leuk om eventueel een kleine speech voor te bereiden.

Informatie