Hoe bereikbaarheid het succes van een wervingscampagne bepaald

Het is voor elke organisatie belangrijk om goed bereikbaar te zijn. Op het moment dat je onderneming groeit en je het steeds drukker krijgt, is de kans groot dat de binnenkomende telefoontjes steeds meer worden. Een goede telefonische bereikbarheid is van groot belang voor tevreden klanten. Wanneer een klant niet snel genoeg je aandacht krijgt, zal deze naar alternatieven zoeken. Daarnaast is de kans groot dat er ontevredenheid ontstaat en dat is het laatste wat je wilt. Ook wanneer je als bedrijf op zoek bent naar nieuw personeel, is het van uiterst belang om altijd goed bereikbaar te zijn voor de potentiele kandidaten. In dit artikel geven wij je een aantal tips en argumenten om altijd goed bereikbaar te zijn!

De eerste indruk

Je krijgt maar een mogelijkheid om je eerste indruk achter te laten voor je bedrijf. Vaak gaat het eerste contact met potentiele kandidaten via de telefoon en dit is ook het moment dat je die eerste belangrijke indruk achter laat. Zorg dat deze goed is en je voorkomt dat daardoor potentiële kandidaten naar een andere werkgever op zoek gaan. 

COVID-19

Op dit moment zitten we midden in een pandemie met de gehele wereldbevolking en dit heeft een enorme impact op het bedrijfsleven en de economie. Sommige bedrijven liggen compleet stil en bij andere bedrijven kan er thuis worden gewerkt. Dit thuiswerken moest in een zeer korte tijd gerealiseerd worden en dat is zeker niet makkelijk geweest. Nu zal dit op veel plekken aardig georganiseerd zijn. Het wervingstraject naar nieuw talent ligt nooit stil voor je bedrijf en ook tijdens de pandemie moet je goed bereikbaar zijn. Dit bestaat uit snel reageren op e-mails en telefonisch goed bereikbaar zijn. Dit laatste zou gemakkelijk op te kunnen lossen zijn door een prepaid simkaart aan elke medewerker te geven. Vergelijk verschillende herlaadkaarten zodat je de beste deal kunt sluiten. Hierdoor verhoog je de bereikbaarheid wanneer een kandidaat belt naar je bedrijf.

Klantenservice uitbesteden?

Het telefonische verkeer zou je zelf kunnen opvangen of door je huidige werknemers. Wanneer je merkt dat het de werkzaamheden verhinderd, zou je een receptioniste kunnen aan nemen. Dit verlicht het werk van de huidige werknemers! Ook is er nog een mogelijkheid om het inkomende verkeer uit te besteden aan een callcenter of antwoordservice. Tegenwoordig willen klanten en kandidaten steeds sneller geholpen worden. Een goede telefonische bereikbaarheid zal indirect leiden tot meer winst. Wat zijn nu de voordelen van het uitbesteden van de klantenservice? Een extern callcenter beschikt over veel expertise op het gebied van klantenservice en deze geven gegarandeerd de klanten en kandidaten een vriendelijk en professioneel contact. Het is ook mogelijk om een ruimere telefonische openingstijd te creëren met de uitbesteding. Ook kan een callcenter flexibeler mensen inzetten om pieken in klantcontact makkelijker op te vangen, waardoor klanten nooit lang hoeven te wachten voordat ze antwoord krijgen op hun vraag. Daarnaast is het ook mogelijk dat een callcenter afspraken inplant, waardoor jij en je medewerkers ongestoord kunnen doorwerken! Een goede bereikbaarheid is ten alle tijden belangrijk, maar vooral tijdens het wervingstraject!

Informatie