Digitaal werken vanuit huis

Functies waarbij thuiswerken goed mogelijk is

Sinds de corona pandemie werken er dagelijks miljoenen mensen thuis in Nederland. Thuiswerken brengt meerdere voordelen met zich mee, maar is helaas niet bij elk beroep mogelijk. In dit artikel worden er een aantal functies genoemd waarbij er met de juiste aanpak efficiënt vanuit huis gewerkt kan worden. 

Thuiswerken als tekstschrijver

Een functie waarbij je eenvoudig vanuit huis zou kunnen werken, is als tekstschrijver. Tekstschrijvers worden tegenwoordig voornamelijk ingezet voor de content voor websites. Wanneer de Nederlandse taal jou erg goed ligt en je het leuk vindt om bezig te zijn met marketing, dan is een baan bij een seo bureau echt iets voor jou. Zo leer je bij een seo bureau teksten schrijven waarmee je meer bezoekers naar een site trekt. Bovendien is het zoals eerder benoemd eenvoudig vanuit huis te doen en is de markt hierin groeiende. 

Werken bij een online marketing bedrijf

Het internet wordt met de dag meer gebruikt. Door de toename in het internetgebruik schieten de online marketing bureaus als paddenstoelen uit de grond. Dagelijks wordt er een nieuw online marketing bedrijf opgericht en daarnaast neemt de hoeveelheid werk in dit vakgebied ook in een rap tempo toe. Het voordeel van het werken bij een online marketing bedrijf is dat je het werk zowel op kantoor als vanuit huis kunt doen. Dit omdat je voor het werken bij een online marketing bureau moet beschikken over een laptop, een stabiele internetverbinding en vakkennis. Om tot de juiste vakkennis te komen, kun je een studie volgen maar daarnaast ook deelnemen aan cursussen. Een andere methode om kennis op te bouwen, is door op een efficiënte manier gebruik te maken van het internet. Zo kun je onder andere via Youtube uitleg krijgen over verschillende onderdelen binnen de marketing. 

Een accountant kan prima vanuit huis werken

Een andere functie waarbij je eventueel vanuit huis zou kunnen werken, is als accountant. Zo zal je de benodigde boekhouding van verschillende bedrijven mee naar huis moeten nemen en kun je daar uren bezig met het controleren van de boekhouding. Wat betreft het contact met klanten is er erg veel mogelijk met digitale programma’s als Zoom en Teams. Daarnaast kun je ook erg veel telefonisch bespreken en is het in veel gevallen niet noodzakelijk om op locatie te zijn. 

Een eigen webwinkel runnen

Een andere mogelijkheid om vanuit huis geld te verdienen, is door een eigen webwinkel te runnen. Houd er hierbij wel rekening mee dat het werk niet eenvoudig is en er aardig wat tijd in geïnvesteerd moet worden. Echter, met de juiste aanpak en volhardendheid kun je hier op de lange termijn veel geld mee verdienen. Mocht je momenteel geen baan hebben en liever niet voor een baas willen werken, dan kun je kijken of het runnen van een webshop iets voor jou is. Houd er wel rekening mee dat je moet beschikken over voldoende vakkennis. Daarnaast is het ook handig om vermogen achter de hand te hebben om investeringen te doen. Er zijn namelijk investeringen nodig qua inkoop, maar ook voor de marketing. 

Informatie