Drie verzekeringen die niet mogen ontbreken als ZZP’er

Wanneer je als zzp’er aan de slag gaat is het belangrijk om een aantal zaken goed te regelen. Zo is het zakelijk gezien van belang om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven te hebben. Tegenwoordig zijn er voor veel beroepsgroepen speciale pakketten met verzekeringen. Ook voor zzp’ers is dit het geval. Het is belangrijk om alle zakelijke verzekeringen goed op orde te hebben. Daarnaast is het ook essentieel op privé alles goed te regelen. Wat als het inkomen een keer wegvalt? Laten we kijken welke verzekeringen van groot belang zijn. 

De arbeidsongeschiktheidsverzekering 

Er is vaak veel om te doen. Voor een zzp’er is het echter goed om te overwegen of een aov iets is om af te sluiten. Wat als je door welke reden dan ook op eens in de wia komt? Je kunt niet meer werken of tijdelijk niet meer werken? Het is dan goed om een aov te hebben welke het inkomen aanvult. Het is dan mogelijk om gewoon door te leven. Het is dan niet nodig om op een houtje te bijten. Wanneer je alleen bent is dit prettig en helemaal als iemand anders afhankelijk is van het inkomen. 

Een goede uitvaartverzekering 

Vaak willen we er niet aan denken dat we zelf of een dierbare overlijdt. Het is vaak een schok. Naast de emotionele schok heeft het ook veel financiële gevolgen. Een uitvaart kost al snel tienduizend euro. Soms kan het wat goedkoper of duurder zijn naargelang de wensen. Het is echter altijd nog veel geld. Het is daarom slim om te kiezen voor een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering afsluiten is gemakkelijk via het internet te doen. Het is verstandig om natuurlijk de mogelijkheden en opties te vergelijken. Een natura verzekering vergoed alle kosten van een uitvaart en een kapitaal verzekering keert een geldbedrag uit bij overlijden. Het zijn de twee meest significante verschillen bij deze verzekering. 

De aansprakelijkheidsverzekering

We noemden het net al: de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Kies ervoor om dit goed te regelen. Met de juiste aansprakelijkheidsverzekering is het mogelijk om veel risico’s uit te sluiten. Lees wel goed de voorwaarden door, zodat je weet wat er wel en niet gedekt is. Er kan altijd iets misgaan met een opdracht. Door de aansprakelijkheid (deels) te verleggen is het mogelijk om grote risico’s te beperken. Om gezond te ondernemen is dit van groot belang. Kies voor een goede dekking. 

Niet teveel betalen

Vaak voelt het betalen van de verzekeringspremies als een verkwisting. Door het betalen van de premies koop je echter een stuk rust. In het bruisende en turbulente leven van een ondernemer is dit essentieel. Het zal ervoor zorgen dat het mogelijk is om nieuwe kansen te creëren en voor groei van het bedrijf te zorgen. Ook is het ideaal om zo de risico’s te beperken. Mocht er uiteindelijk wel wat gebeuren dan ben je als ondernemer natuurlijk blij dat er een goede verzekering is. De verzekeraar zal alles overnemen. Een laatste tip zou nog een rechtsbijstandsverzekering kunnen zijn. Een stukje juridische backup is altijd wel prettig als ondernemer. 

Informatie