Studeren

Alles wat je moet weten over een NIMA-opleiding

Wanneer je een marketing studie volgt bij een erkend leerbedrijf zoals de Hogeschool van Amsterdam of het ROC zal je geheid wel eens de term NIMA voorbij horen komen. NIMA is een aparte opleiding, die gevolgd kan worden om bijvoorbeeld meer over marketing of finance te leren. Vaak denken studenten dat een Hbo of Mbo marketing diploma voldoende is om aangenomen te worden bij een marketingbureau of een bank. Echter, vragen steeds meer werkgevers om een NIMA-diploma. In dit artikel lichten we toe waarom een NIMA-diploma handig is om te hebben. 

Het belang van een NIMA Diploma

De afkorting NIMA staat voor Nederlands Instituut voor Marketing. Met een NIMA Diploma kan je aantonen dat je voldoende beschikt over kennis van marketing en bedrijfseconomie. Daarom staat een NIMA altijd goed op je CV. NIMA is een onafhankelijk Nederlands bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het opleiden van toekomstige marketeers. De opdrachten en toetsen zijn zo ingericht dat de studenten het in het bedrijfsleven kunnen toepassen. Hierdoor is het voor veel werknemers een stuk interessanter om iemand aan te nemen die over een NIMA Diploma bezit. Door een NIMA-opleiding te volgen breed je je kennis en kunde uit waardoor je kansen op de arbeidsmarkt vergroot worden. 

Welke soorten NIMA-opleidingen zijn er?

Er zijn vier verschillende soorten NIMA-opleidingen; A, B en C. Hieronder volgt meer uitleg over de verschillen:

Basis

De NIMA basis opleiding is bedoeld voor mensen die 0% kennis hebben over marketing, online marketing, sales en communicatie. Er zijn vier disciplines die gevolgd kunnen worden bij de basis opleiding. Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om collega’s in een marketingbureau te kunnen ondersteunen. Tevens is deze opleiding ook geschikt om te gebruiken als basis voor de NIMA A studie. 

NIMA A

Een NIMA A opleiding is geschikt voor mensen die al verstand hebben van de basis van marketing. Tijdens de studie leer je het gehele proces van het schrijven van een marketing, sales of marketingcommunicatieplan. Hierdoor doe je voldoende kennis op om te kunnen werken als allround-marketeer. Als je je liever op online marketing richt, dan kan je de NIMA A online marketing studie volgen. Wil je liever een brede kennis hebben over online en offline marketing dan is de NIMA A marketing studie geschikter. 

NIMA B

NIMA B opleiding staat gelijk aan een Hbo bachelor studie. Bij deze opleiding ga je nog dieper in op de marketingstof en zal je leren strategische plannen te schrijven. Na het volgen van deze studie kan je werken als marketingmanager of brandmanager. 

NIMA C

Als je niet genoeg kan krijgen van marketing of je wil graag weten hoe je je eigen onderneming naar een volgend niveau kan tillen. Dan is de NIMA C opleiding zeer geschikt. Deze opleiding staat volledig in het teken van een strategisch marketingplan schrijven en het onderbouwen van de best-en worstcase scenario. 

Waar kan ik een NIMA-opleiding volgen?

Ben je op zoek naar een NIMA opleiding neem dan een kijkje op de website van SRM. Dit erkende leerbedrijf biedt verschillende Nima opleidingen aan voor diverse niveaus. Tevens is het ook mogelijk om een NIMA-opleiding te volgen via een werkgever. 

Informatie