Elektrotechniek

9 redenen waarom je nu wil starten in de elektrotechniek!

Technische vakmensen zijn onmisbaar en zeker de elektrotechnische branche komt aan alle kanten vakmensen tekort. En dat terwijl elektrotechniek overal om je heen is. Zonder elektriciteit staat de wereld, tegenwoordig bijna letterlijk, stil. Wij vertellen je graag alles over elektrotechniek en vooral wat het nu zo leuk maakt om aan de slag te gaan in deze branche. Dit zijn 9 redenen waarom je nu wil starten in de elektrotechniek!

#1 Er is altijd werk in de elektrotechniek

De werkgelegenheid in deze branche is enorm. Het is natuurlijk fijn wanneer je een beroep leert, dat er ook vraag is naar je kennis en kunde. Start je in elektrotechniek? Dan weet je zeker dat er werk is. Elektrotechnische vakmensen zijn onder andere onmisbaar voor de energietransitie en verduurzaming. Zinvol en interessant werk dus.

Kijk maar eens naar het aantal elektrotechniek vacatures bij Strevon.

#2 Steeds een nieuwe uitdaging

Wanneer je werkzaam bent in de elektrotechniek kom je op veel verschillende plekken en geen dag is dus hetzelfde. Ook je werkzaamheden zullen steeds net anders zijn want er is geen installatie hetzelfde. Daarnaast is de markt volop in beweging en komen er dagelijks nieuwe innovaties op de markt waar jij dan weer alles over kan leren.

#3 Lekker verdienen

De elektrotechniek is een branche waarin meer dan prima betaald wordt. Je ervaring en kunde wordt gewaardeerd en dat zie je terug in je salaris. Je begint bij zo’n €2250 bruto per maand wanneer je 40 uur werkt en je kan altijd doorgroeien!

#4 Denken en doen

Ben je een echte ‘doener’ maar denk je ook graag even na? Dan is dit dé baan voor jou. Je werkt met je handen maar leert ook zeker je hoofd erbij te houden. Je werk is belangrijk maar jij weet wat je te doen staat.

#5 De leukste collega’s

Elektrotechnici werken vaak zelfstandig maar kunnen ook prima in teamverband aan de slag. Je treft vaak verschillende collega’s en iedereen is lekker recht voor z’n raap en heeft zin in de uitdaging van die dag. Dat maak werken leuk en gezellig.

#6 Gratis opleiding

Wil je aan de slag in de elektrotechniek? Strevon heeft een gratis elektrotechniek opleiding, waarbij je wordt omgeschoold naar de elektrotechniek. Je krijgt een vaste baan, uiteraard met een bijbehorend salaris. Je leert alles in de praktijk en bedrijven staan te springen om je op te leiden.

#7 Geen ervaring? Geen probleem

De opleiding tot elektrotechnicus staat open voor iedereen. Ook zonder ervaring of vooropleiding ben je welkom. Een beetje enthousiasme voor techniek is natuurlijk fijn maar een vakman of vrouw worden doe je gewoon ‘on the job’!

#8 Direct een vast contract

Een vast contract geeft financiële zekerheid en rust. Daarom krijg je wanneer je in de elektrotechniek start via een omscholing van Strevon, direct een vaste baan. Dat laat wel zien hoe waardevol je bent, ook als starter!

#9 Doorgroeien? Zeker wel!

Heb je een passie voor elektrotechniek en wil je graag doorgroeien? Ook dat is altijd mogelijk. Per bedrijf zullen de mogelijkheden uiteraard verschillen maar over het algemeen wordt doorgroeien zeker aangemoedigd en mogelijk gemaakt!

Wil je meer weten over de gratis opleiding elektrotechniek? Neem dan contact op met Strevon. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Informatie