digivaardigheid

4 tips om je digivaardigheid te verbeteren

Over welke digitale vaardigheden beschik jij? Heb jij voldoende digivaardigheid voor de branche waarin je werkt of solliciteert, of wil je dit verbeteren? Of ben je werkgever en vraag jij je af hoe je de digivaardigheid van jouw personeel een boost kunt geven? In een wereld van digitalisering zijn vaardigheden op digitaal gebied steeds belangrijker geworden. De juiste digivaardigheden kunnen jou zomaar een voorrangspositie geven op de arbeidsmarkt. Of ze zorgen ervoor dat de mensen die jij aanneemt sneller kunnen meedraaien in jullie organisatie. Maar hoe doe je dat, jouw digivaardigheid of die van je werknemers verbeteren? Wij geven je een aantal tips.

Ben jij werknemer of sollicitant? Met deze tips verbeter je jouw digivaardigheid

Wees je bewust van je niveau en communiceer hier eerlijk over

Zeg eens eerlijk: hoe vertrouwd ben jij met de digitale omgeving van jouw werkgever? Denk je écht te kunnen voldoen aan het niveau van digivaardigheid dat van je wordt gevraagd? Als jij twijfelt over jouw digitale vaardigheden, dan is het goed om hier eerlijk over te zijn. Als je alles al kunt zul je immers ook geen hulp aangeboden krijgen. Is er ruimte om jouw digivaardigheid te verbeteren? Werkgevers bieden vaak de middelen om hiermee aan de slag te gaan. Grijp je kans!

Blijf investeren om jouw digivaardigheid te verbeteren

Naast het aanbod van jouw werkgever kun je zelf ook stappen ondernemen om jouw digivaardigheid te verbeteren. De digitale wereld is constant in ontwikkeling. Het is dan ook zaak om te blijven investeren. Lees interessante artikelen op internet of in een vakblad en meld je aan voor cursussen. Zo houd jij jouw digivaardigheid op pijl!

Ben jij werkgever? Verbeter de digivaardigheid van je werknemers met deze tips

Geef nieuwe werknemers een introductie in de digitale werkplek

Hoe digivaardig jouw nieuwe werknemer zich tijdens de sollicitatie ook voordoet: het is altijd goed om hem of haar te begeleiden in de nieuwe omgeving. Iedere cloud werkplek ziet er anders uit. Geef een goede introductie en plan momenten in waarop de geboekte voortgang van je nieuwe collega wordt besproken. Zo bied je hem of haar direct de kans om vragen te stellen.

TIP 2: Organiseer een ICT-cursus voor personeel

Voor wie de digivaardigheid van zowel nieuwe- als huidige werknemers wil verbeteren, is het organiseren van een cursusdag een goede optie. Ook als de digitale omgeving binnen jouw organisatie veranderd, kun je een ICT-traininggeven. Pak het goed aan en neem een professionele partner in de hand. Alleen zo zorg je voor een verbeterde digivaardigheid voor werknemers van ieder niveau.

Informatie