sollicitatiegesprek

3 dingen waar je op moet letten bij het solliciteren

Stelt u zich voor dat u zojuist een nieuwe baan hebt gevonden en die lijkt u zeer geschikt. De functie is bij een bedrijf waar je graag werkt en voldoet aan alle kwalificaties van de werkgever. Hoe perfect kan deze vacature zijn? Je ziet jezelf al in deze ideale omgeving met deze mooie baan werken, maar zal eerst door de selectieprocedure heen moeten. 

Voor het geval u niet direct solliciteren, is het belangrijk om een paar minuten stil te staan om de informatie over de aanwerving zorgvuldig te lezen en u te behandelen als een potentiële klant. Dit proces zal u helpen om een betere strategie voor uw sollicitatie te ontwikkelen en de werkgever zal dat merken. Bekijk hier een drietal tips van VerdoWerkt die jou kunnen helpen om het beste uit de sollicitatie te halen en met succes deze baan binnen te halen.

Lees deze functiebeschrijving door voor het vinden van de functie die bij je past

Dit is een belangrijke stap die de meesten van ons over het hoofd zien. Stel je vindt een vacature met een benaming die je fascineert en wilt meteen solliciteren. Dit kan je in de problemen brengen. Je ziet dat deze managers ook slim zijn en zoveel mogelijk sollicitaties op de vacature willen krijgen, dus gebruiken ze trendy en on-demand functiebenamingen voor de vacature. Soms kan het ook gebeuren dat de werkgever specifieke vaardigheden zoekt in een nieuwe werknemer. Het is dus belangrijk om altijd grondig de functieomschrijving te bekijken.

Op grond van het solliciteren in de functieomschrijving: Het zoeken naar een baan kan een uitdaging zijn en we hebben de neiging om elke kans te bekijken als ‘dit is het’. Zet niet al je hoop op deze ene kans en houd altijd een paar opties achter de hand. Je eerste baan is een opstapje om je carrière op te bouwen dus creëer dit niet als een do or die situatie voor jezelf. 

Leg contact met de huidige werknemers van het bedrijf

Als je niemand van je werkgever vindt, probeer dan contact te leggen met werknemers die werken op de afdeling waar het bedrijf mensen voor aanneemt. Het is een geweldige manier om te netwerken en via de achterdeur een bedrijf binnen te sluipen. Als je klaar bent met contact op te nemen met enkele werknemers, voeg ze dan toe op LinkedIn of stuur een e-mail. Probeer het vooral uit.

Hoe jij het perfecte leven kunt leiden (passie, geduld en doorzettingsvermogen)

Het is het belangrijkste aspect bij het vinden van een baan. Je moet gepassioneerd zijn over het domein van je keuze. De interviewer kan in een paar seconden weten wat je passie is. Probeer niet overspoeld te worden door wanhoop, blijf geduldig en heb er vrede mee. Als je het idee hebt dat iets niet zal lukken, probeer verder of zoek een betere optie. Je krijgt uiteindelijk voor jezelf werk om meerdere zaken te doen, dus is het zinvol om volhardend te zijn in wat je wilt en wat je wilt bereiken om goed op die vacature in Arnhem te reageren.

Informatie