De voordelen van een bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje is een hele happening voor het personeel dat bij het bedrijf werkt. Een bedrijfsuitje is meestal iets waar je als bedrijf naar uitkijkt. Een bedrijfsuitje kan voor de werkgever behoorlijk hoog in de kosten lopen. Waarom zou je als werkgever een personeelsfeest geven? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag.  

Positieve werksfeer

Als je een leuk bedrijfsuitje organiseert betaalt het zich op meerdere manieren terug. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een positieve werksfeer. Na een geslaagd bedrijfsuitje zal de sfeer er alleen maar beter op worden.

Meer inzet en productiever werken

Doordat mensen zich gewaardeerd voelen en ze hun werk kunnen uitvoeren in een goede werksfeer zullen ze meer inzet tonen. Hierdoor werken ze harder en efficiënter. Een bedrijfsfeest organiseren is zeker niet goedkoop maar je zal er uiteindelijk meer winst uit halen als je medewerkers tevreden zijn en hard aan het werk zijn.

Verbetering teamgeest

Buiten dat het als individu positief kan uitpakken kan het ook de temgeest bevorderen. Werknemers komen buiten hun eigen team om ook met andere collega’s makkelijker in contact. Dit kan de gehele bedrijfssfeer alleen maar positief beïnvloeden. Misschien dat iemand die eigenlijk wel weg wilde bij het bedrijf met iemand in contact komt die voor hem een zeer geschikte functie in zijn team heeft.

Bekijk hier of een bedrijfsuitje verplicht is

Fiscaal aftrekbaar

In hoeverre is een bedrijfsfeest fiscaal aftrekbaar? Krijg je vrijstelling van de belastingdienst als je jouw bedrijfsfeest organiseert binnen de eigen deuren?  Uiteraard zitten hier haken en ogen aan. Zo mag je als bedrijf niet meer dan 460 euro per werknemer kwijt zijn. Het feest moet ook gericht zijn op de werknemers en wellicht familieleden van de werknemers anders is het niet fiscaal aftrekbaar.

Waardering tonen

Als bedankje voor het harde werken van het afgelopen jaar is het goed om je werknemers te bedanken, als blijk van waardering. Als de werkgever extra zijn of haar best doet om bedrijfsuitje tot een groot succes te maken, zal het personeel dit in dank afnemen.

Speech

Uiteraard is een bedrijfsfeest een goed moment om een speech te geven over het afgelopen jaar. Iedereen heeft zijn aandacht erbij omdat ze het hoogstwaarschijnlijk naar hun zin hebben. Ook is het een goed moment om bepaalde werknemers in het zonnetje te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de mensen die heel veel voor het bedrijf betekenen of betekend hebben, of iemand die misschien wel een zware tijd achter de rug heeft.

Tips voor een bedrijfsfeest

  • Plan het bedrijfsfeest tijdig. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Als het een themafeest is dan is het ook handig om dit tijdig aan te geven. Zo weet je zeker dat iedereen zich aan het thema probeert te houden.
  •  Plan de indeling. Zorg ervoor dat je van tevoren ongeveer weet wat er gaat gebeuren. Denk niet alleen aan de begin en eindtijd maar ook aan wanneer je bijvoorbeeld de speech gaat geven of wanneer er wellicht een activiteit zal gaan plaatsvinden.
  • Zorg ervoor dat het thema bij de werknemers past. Als je bijvoorbeeld veel oudere werknemers hebt dan is het niet handig om een ontzettend hip feest op te zetten met de modernste muziek.

Informatie