6 manieren om vacatures onder de aandacht te brengen in Den Haag

Wil je je vacatures voor Den Haag en omstreken onder de aandacht brengen? Dan is het heel lastig om uiteindelijk aan nieuwe werknemers te komen. Weliswaar ligt Zuid-Holland boven het landelijk gemiddelde van 3,2 procent van de beroepsbevolking, ook hier daalde het aantal werklozen in vergelijking met een jaar geleden. Toch is mogelijk om aan kwalitatief goed personeel te komen voor Den Haag en Scheveningen. Hieronder lees je zes tips om je vacature onder de aandacht te brengen.

1. Maak een video van je vacature

Ten eerste is het raadzaam om een video te maken van je vacature. Met name jongeren zijn visueel ingesteld. Je hebt zo de kans om het bedrijf te laten zien. De kandidaat krijgt zo een idee hoe de sfeer in het bedrijf is. Het maken van een video komt bijna altijd positief over, omdat je laat zien dat je energie steekt in het vinden van personeel.

2. Wie is eigenlijk de doelgroep?

Ten tweede moet je stil staan bij wat je doelgroep eigenlijk is. Waar doen zij in het dagelijks leven? Waar maken zij gebruik van? Als je bijvoorbeeld een restaurant runt en je op zoek bent naar studenten is het raadzaam om te solliciteren op Den Haag Centraal Station en de overige lijnen, zoals Den Haag Holland Spoor, busstation Leyenburg en Laan van NOI.

3. Delen, delen en nog eens delen

Zet Social Media op de juiste manier in om aan geschikte kandidaten te komen. Plaats de vacature op alle Social Mediakanalen en vraag aan je naasten om het bericht te liken en te delen. Het is verder ook aan te raden om niet alleen te werven bij bekenden, maar ook door aan hen te vragen of zij nog iemand uit het netwerk kennen die aansluit bij de functie. 

4. Laat je vacature hoog ranken in Google

Heb je wel eens gehoord van zoekmachineoptimalisatie? Dit betekent eigenlijk dat je online goed gevonden wordt in de zoekresultaten van zoekmachines als Google. Je hebt handige tools die berekenen hoeveel zoekverkeer er op de zoekwoorden zit.  Zo wordt ‘vacatures in den haag’ maandelijks 250 keer aangeklikt en zoeken er maandelijks 9.000 mensen op ‘vacatures zuid Holland’ 9.000.

Bekijk hier 5 manieren om je vacature online te promoten.

5. Gebruik je eigen medewerkers om personeel te werven

Heb je pas iemand aangenomen en ben je eigenlijk nog op zoek meer sollicitanten? Dan is het leuk om op LinkedIn te zetten dat je zojuist iemand hebt aangenomen en dat degene al grote stappen zet. In deze post zet je dat je nog steeds op zoek bent naar nieuw personeel. Zo weten kandidaten dat niet alle vacatures al gevuld zijn. 

6. Pas je secundaire arbeidsvoorwaarden aan!

Tot slot, de laatste tip: bedenk van tevoren goed waar de doelgroep op zit te wachten. Een vacature moet aantrekkelijk zijn, dus ‘think outside the box’! Betaal bijvoorbeeld hun Netflix en de Spotify-abonnementen, of benoem de leuke bedrijfsuitjes. Wellicht zijn jullie pasgeleden gezamenlijk naar Crazy Pianos of ergens anders heen gegaan. Indien ieder geval: benoem het en maak er een vacature van! 

Informatie