werken-achter-computer

Werken, hoe doe je dat eigenlijk?

Wist je dat er meerdere manieren zijn om te werken? Zo weet iedereen wel dat je parttime of fulltime kan werken en dat je bij een werkgever in dienst kan gaan, of dat je een eigen bedrijf begint. Maar er zijn nog meerdere manieren. Zo kan je ook taakjes doen voor een bedrijf, zonder dat je bij hen in dienst bent en je krijgt er toch voor betaald. Werk uit overige inkomsten wordt dat genoemd. Vergeet dit niet jaarlijks te vermelden bij de belastingopgave, dan is het volledig legaal. Maar je kan ook bij een bedrijf in dienst komen die jou weer uitleent aan een ander bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je als uitzendkracht aan het werk gaat. Je krijgt daarbij vaak wekelijks betaald en moet per week je uren inleveren. Meestal wordt er pensioen voor je opgebouwd en ben je verzekerd voor bedrijfsongevallen en dergelijke. Maar het kan ook zijn dat je vast in dienst gaat bij een uitzendbureau. Niet als intercedent, maar als gedetacheerde.

Detachering

Wanneer je het leuk vindt om als uitzendkracht steeds verschillende opdrachten te krijgen, maar je wilt toch een vast contract, dan is er nog een andere manier. Zo kan je gaan werken als gedetacheerde. Je bent dan vast in dienst bij een uitzend- of detacheringsbureau, waarbij je steeds verschillende opdrachten krijgt. Soms werk je een jaar hier en dan weer een paar maanden daar. Er zijn mensen die juist van die afwisseling houden en zo heb je toch de garantie op werk én inkomsten. Je komt op die manier bij heel veel verschillende bedrijven. Handig als je bijvoorbeeld net klaar bent met je studie en je weet niet goed wat je wilt gaan doen.

Werken bij een gemeente?

Wanneer je bij een gemeente gaat werken heb je altijd goede voorwaarden. Vaak heb je flexibele werktijden, een goed salaris, goede doorgroeimogelijkheden en fijne arbeidsvoorwaarden. Om die reden zijn vacatures in de gemeente altijd erg geliefd. Maar om ertussen te komen is altijd best een uitdaging. Daarom is het erg handig om te starten als gedetacheerde. Zo krijg je in een korte tijd al heel veel ervaring. Kijk eens bij Kamphorst Detachering. Zij hebben goede mogelijkheden voor jou om er op die manier in te rollen. Doordat ze veel verschillende opdrachten binnenkrijgen zijn ze altijd op zoek naar nieuw talent. En met de vele trainingen en opleidingen die ze aanbieden zijn er volop doorgroeimogelijkheden.

Informatie