E-learning

Wat is E-learning?

Je hoort het er wel eens mensen over hebben. Alles gaat goed met ze maar ze zijn wel een beetje uitgekeken op hun huidige functie. Wat doe je dan? Vaak vind je het niet waard om er een hele studie voor te gaan volgen maar blijven hangen in deze sleur is ook niet wat. Een oplossing hiervoor is het volgen van een online training. Er zijn verschillende manieren om vakinhoudelijke kennis op te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een studie gaan volgen aan school of kun je de kennis ook vergaren uit boeken. Maar wat de laatste tijd erg populair is, is het volgen van e-learning training. Dit betekent eigenlijk het leren via internet. Er zitten verschillende voordelen aan het volgen van een e-learning training. In dit artikel wordt verder uitgelegd wat e-learning is, wat de voordelen zijn en wat de meest gekozen e-learning trainingen zijn. Lees dus gauw verder en kom erachter of een e-learning training iets voor jou is.

De definitie van e-learning

Zoals al eerder werd verteld betekent e-learning dus leren via internet. Het is een verzamelnaam voor verschillende opleidingen en trainingen die je online kunt volgen. Deze verschillende cursussen kun je volgen om zo de kennis over bepaalde onderwerpen op te doen of te verbreden. Een e-learning is een online training op maat gemaakt. Er zijn ontzettend veel aanbieders dus verdiep je er eens goed in en kies de e-learning training die het best bij je past.

De voordelen van e-learning

Het volgen van een e-learning training brengt veel voordelen met zich mee. Om te beginnen is het volgen van een e-learning een makkelijke manier om op eigen tempo kennis te vergaren. Je kunt op ieder moment de stof tot je nemen en deelt zelf je uren in. De stof staat namelijk altijd online en hier kun je altijd bij komen. Doordat je alles makkelijk op je eigen tempo kan leren en je eigen tijd in kan delen is het volgen van een e-learning training goed te combineren met een vast baan. Zo kun je in de avonden momenten inplannen om aan de training te gaan zitten. Je hebt geen vast rooster waar je je aan moet houden. Een ander groot voordeel is dat je met het volgen van een e-learning training veel geld bespaard. Je betaald namelijk alleen voor de training die je volgt in tegenstelling tot een studie aan een hogeschool. Ook heb je geen omkijken naar reiskosten. De training is namelijk online en je hoeft hiervoor niet naar een school te reizen. Onthoud wel dat je voor het volgen van een e-learning training moet beschikken over redelijk wat discipline.

Verschillende soorten trainingen

Er zijn ontelbaar veel e-learning trainingen te volgen. De trainingen worden ingedeeld in verschillende niveau’s. Van niveau 1 tot en met niveau 5. Bij niveau 1 kun je eigenlijk alleen de training door middel van presentaties volgen en bij niveau 5 ben je heel interactief bezig tijdens de training. Zo heb je bijvoorbeeld de E-learning Data Science. Een training speciaal voor marketing professionals die meer willen weten van data. Door het volgen en afronden van zo’n training zorg jij ervoor dat je een streepje voor staat bij bijvoorbeeld je sollicitatiegesprek voor IT professional!

Informatie