collega's die aan het samenwerken zijn

Waarom werken in de evenementenbranche zo leuk is

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder evenementen. Meerdere keren per jaar bezoeken we een evenement. Bij een evenement wordt al gauw aan een groot festival gedacht, maar evenementen kunnen ook klein zijn. Denk maar eens aan een teambuildingactiviteit in Rotterdam of buurtfeest. Waar vaak niet over na wordt gedacht is de organisatie achter een evenement. Naast dat er medewerkers fysiek aanwezig zijn op het evenement zelf om bijvoorbeeld de catering te verzorgen, is er voorafgaand aan het evenement ook al veel werk verzet. Weken of zelfs maanden van tevoren begint de organisatie al met het opstellen van een planning. Taken worden verdeeld en er worden deadlines opgesteld. Binnen de evenementenbranche zijn er dus verschillende functies die vervuld moeten worden. Waar wat is er nou zo leuk aan het werken in de evenementenbranche? Dat lees je in dit artikel!

Afwisseling

Het grootste pluspunt aan werken in de evenementenbranche is de afwisseling van de werkzaamheden. De afwisseling komt door verschillende zaken zoals dat er verschillende fases zijn bij de organisatie van een evenement. Bij elke fase horen andere werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan de start waar een globale planning wordt opgesteld. Daarnaast is elk evenement anders, dit werd ook al in de inleiding benoemd. Er zijn grote festivals, maar ook kleine evenementen zoals voor 20 personen een groepsuitje in Amsterdam. De voorbereiding en uiteindelijke uitvoering zijn compleet verschillend. Als laatst: hoe dichter bij het evenement hoe meer de werktijden zullen verschillen. Geen dag is hetzelfde. Flexibiliteit vanuit de medewerker is hierbij erg belangrijk. En juist dat maakt het werken op festivals en evenementen zo ontzettend leuk.

Met mensen werken

Iedereen is anders, waardoor het werken met mensen voor afwisseling zorgt. Daarnaast is het ook hartstikke leuk om met mensen te werken, het verveeld namelijk nooit. Iedereen is anders en als het goed is bezorg je de klanten een leuke ochtend, middag, avond of nacht. Dit zorgt tegelijkertijd ook weer voor voldoening. 

Flexibel werken

Onder flexibel werken valt voornamelijk de werktijden. Hoe dichter je bij het evenement komt, hoe meer er geregeld moet worden. De kans dat je buiten 9 tot 5 moet werken is dan groot. Ook kunnen er bepaalde zaken misgaan, waardoor er binnen korte termijn een oplossing gevonden moet worden. Hierbij kan je denken aan een fout bij een bestelling of bepaalde producten die niet geleverd kunnen worden. Het is dan een groot voordeel als je in oplossingen kan denken en daarbij je creativiteit kunt gebruiken. Ook is het mogelijk dat je op een andere plek ingezet moet worden dan in eerste instantie werd gedacht. Dit komt doordat de uitvoering vaak anders loopt dan de planning die is gemaakt.

Verschillende locaties 

Afhankelijk van de soort evenementen die je organiseert, verschilt de locatie. Naast dat het evenement in verschillende steden in Nederland gehouden kunnen worden, worden sommige evenementen ook in het buitenland georganiseerd. Als de organisatie waar je voor werkt ook in het buitenland evenementen organiseert, is het vaak mogelijk om dit te combineren met een vakantie of stedentrip. Ook wanneer dit niet nodig is, zie je vaak nog veel van de omgeving. Laten we eerlijk zijn, wat is nou beter dan werken in een leuke en mooie omgeving?

Informatie