Last van incontinentie door zenuwen voor een sollicitatie? Dit kun je er aan doen!

Als mensen denken aan incontinentie dan denken ze vaak dat alleen oudere en baby`s daar last van hebben, maar dat is niet helemaal waar. Iedereen kan er last van krijgen, ongeacht de leeftijd. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om minder last te krijgen van incontinentie. In dit artikel lees je niet alleen de oorzaak van incontinentie, maar ook tips en adviezen bij incontinentie tijdens een sollicitatiegesprek

Oorzaken van incontinentie

Er kunnen heel wat oorzaken van incontinentiezijn. Het kan zijn dat er een verzwakking van de bekkenbodemspier is. Dit komt meestal voor bij vrouwen door de bevalling of de overgang. Ook kan je last hebben van een infectie in de urineweg, dan moet je vaak plassen en meestal kleine beetjes. Een andere oorzaak kan zijn dat last hebt van chronisch hoesten, hierdoor komt er veel druk op je blaas te staan. Andere oorzaken van incontinentie zijn: overgewicht, medicijnen, ouderdom, ziekte of te weinig drinken. Het kan ook zijn dat je door heel veel zenuwen last krijgt van incontinentie. Dit kan bijvoorbeeld door een sollicitatie of bij het geven van een presentatie voor een grote groep mensen.

Incontinentiemateriaal

Om ervoor te zorgen dat je broek en de stoel tijdens je sollicitatie niet nat worden, kan je gebruik maken van incontinentiemateriaal. Het beste is dan om langs de huisarts te gaan, die kunt je producten voorschrijven die je beschermen tegen urineverlies. De meeste producten worden vergoed door je zorgverzekering. Als je niet zo goed weet welke producten geschikt zijn voor jou, dan is het verstandig om informatie te vragen bij de apotheek of een specialist. Die kan je verder helpen met het beperken van de overlast door incontinentie. Voor in de nacht kun je gebruik maken van een wasbare onderlegger, zo voorkom je dat het matras nat wordt. 

Dit kan je zelf doen tegen incontinentie 

Het is heel vervelend als je last hebt van incontinentie en je weet niet precies wat je ertegen kunt doen. Er zijn dan ook een aantal dingen die je zelf kunt proberen om het probleem minder te maken. Je kunt beginnen met het trainen van de bekkenbodemspier, doordat je hiermee die spier sterker maakt kun je het probleem verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen. Het vermijden van te veel toiletbezoeken kan ook helpen. Als je bij de minste aandrang al naar de wc gaat, dan heeft de blaas steeds meer moeite om de urine op te houden. Andere dingen die kunnen helpen zijn: genoeg bewegen, twee liter per dag drinken en voldoende vezelrijke producten eten. Ook het stoppen met roken kan hierbij helpen, door overmatig hoesten zet je extra druk op je blaas. 

Speciale kleding voor incontinentie bij een sollicitatie

Qua kleding zijn er een aantal kledingstukken voor incontinentie die je kunt gebruiken bij een sollicitatie. Je hebt speciale body`s met een drukknoopsluiting of een ritssluiting. Ook zijn er speciale onderbroekjes voor dames en heren. Een andere optie is een speciale luier voor volwassenen. Dit houdt ook geurtjes tegen en laat geen vochtige plekken achter. Als je minder last hebt van incontinentie kun je ook gebruik maken van inlegverband voor mannen of vrouwen. Je hoeft je hierbij geen zorgen meer te maken dat de incontinentie zichtbaar wordt bij een sollicitatiegesprek.

Informatie