dozen

Hoe kan je verkopen via Bol?

Het internet zit boordevol marketplaces. Jouw eigen webshop is natuurlijk ingericht om zo goed mogelijk te functioneren, maar als je op eenvoudige wijze wil genieten van extra sales, is investeren in één van deze marketplaces geen slecht plan. In Nederland is in dit geval Bol.com een logische keuze, aangezien het de grootste actieve marketplace is. Maar, hoe kan je verkopen via Bol?

Bol.com

Waar Bol.com ontstond als een bedrijf waar mensen tweedehands items konden verkopen, is het vandaag de dag een stuk meer dan dat. Van oorsprong is Bol dus eigenlijk een soort tegenstanders van Marktplaats. Alhoewel dit nog steeds het geval is, ligt bij Bol de focus echt een stuk meer op nieuwe producten en minder op tweedehands. 

Wanneer jij Bol.com wil gebruiken om jouw product onder de aandacht van je klant te brengen, kun je gelijk aan de slag. Je begint door een bedrijfsprofiel aan te maken, waarop je gegevens als je KVK-nummer, je website en je adres invult. Wanneer je account is geverifieerd, kun je beginnen met het plaatsen van je producten. Dit doe je aan de hand van EAN-codes. Staan jouw producten klaar, dan kun je beginnen met verkopen.

Tips voor een goede verkoop

Het proces dat hierboven werd omschreven is natuurlijk erg eenvoudig, dus waarom zou niet iedereen dit doen? Nou, dat komt voornamelijk door het feit dat er op Bol.com in veel gevallen sprake is van een hoge concurrentie. Om effectief te verkopen op Bol zul je dus ook moeten opvallen. We geven je een paar tips:

  • Slimme zoekwoorden: doe onderzoek naar welke zoekwoorden er veel worden gebruikt door je doelgroep, zodat je eenvoudig door een grote groep mensen gevonden wordt.
  • Goede foto’s: je overtuigt je doelgroep om voor jou te kiezen door ze visueel in te pakken. Zorg dus voor kwalitatieve foto’s, zodat de kijker goed kan zien wat het product exact is.
  • Hou je aan de regels van Bol: wanneer je op Bol.com verkoopt, moet je ook handelen volgens deze regels. Doe je dit niet, dan straft Bol je door één of meerdere dagen je producten niet te vertonen in de zoekresultaten.

Hulp nodig?

De stap naar een marketplace kan voor sommige bedrijven erg ingewikkeld zijn, waardoor het niet verkeerd is om te kijken naar een partij waarmee jij deze stap kunt maken. Neem eens een kijkje op traffictoday.nl en vind een marketingbureau die veel kennis heeft over de vele verschillende marketplaces die in Nederland en daarbuiten te vinden zijn! 

Informatie