Sollicitatiegeprek

Goed voorbereid op sollicitatiegesprek gaan

Als je een sollicitatiegesprek hebt, is het erg belangrijk om er voor te zorgen dat je goed voorbereid bent. Zo kun je ervoor zorgen dat je de allerbeste versie van jezelf presenteert tijdens het gesprek. Op die manier maak je namelijk het meest kans om aangenomen te worden. Maar waar moet je dan extra aandacht aan besteden bij de voorbereiding?

Ken het bedrijf

Het is erg belangrijk om een goede indruk achter te laten bij het bedrijf waar je solliciteert. Om te zorgen dat je een goede eerste indruk achterlaat, kun je verschillende dingen doen. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om goed op de hoogte te zijn van het bedrijf waar je solliciteert. Dat betekent dat het zeer verstandig is om van tevoren even op te zoeken wat het bedrijf allemaal precies doet. Misschien weet je dit al na het versturen van je motivatie en CV, maar het kan nooit kwaad om wat extra informatie op te zoeken. Zo heb je net wat meer kennis van het bedrijf dan de meeste andere kandidaten en kun je gerichte vragen stellen tijdens het gesprek. Dat geeft jou een groot voordeel ten opzichte van de andere kandidaten. 

Kom op tijd

Om een goede eerste indruk achter te laten bij een sollicitatie is het erg belangrijk om er voor te zorgen dat je niet telaat bent. Je kunt beter veel te vroeg zijn dan dat je een paar minuten te laat bent. Als je met het openbaar vervoer naar je sollicitatie toe gaat, is het verstandig om één trein of bus eerder te pakken dan je eigenlijk zou moeten hebben. Zo ben je er namelijk zeker van dat je op tijd bent. Wanneer je met de auto naar de sollicitatie gaat, moet je er voor zorgen dat je weet waar je je auto kwijt kunt. Het is erg makkelijk om dit op het internet te vinden. Als je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek hebt bij een bedrijf in Amsterdam Zuid, kun je op het internet zoeken op goedkoop parkeren Amsterdam Zuid. Je kunt er ook voor kiezen om op een andere manier naar parkeerplaatsen te zoeken. Zo kun je proberen om te zoeken op een bekend gebouw in de buurt van het bedrijf waar je een sollicitatiegesprek hebt. Je kunt bijvoorbeeld proberen om parkeren Olympisch stadion op te zoeken. Op die manier vind je alle plekken waar je kunt parkeren in de buurt van jouw bestemming. Zo zorg je er voor dat je nooit te laat komt. 

Goede uitstraling

Zorg er voor dat je een goede uitstraling hebt als je op de sollicitatie aankomt. Daar kun je onder andere voor zorgen door van tevoren goed uit te rusten. Op die manier zie je er niet moe uit tijdens het sollicitatiegesprek en ben je scherper. Daarnaast dien je je te kleden naar stijl die bij het bedrijf past. Underdressed is erger dan overdressed. Een tip is om te kijken naar foto’s op de website van het bedrijf. Wat voor kleding heeft het personeel daar aan? Dat geeft vaak een goede indruk van het soort kleding dat men draagt.

Informatie