Contract-detacheren

De voordelen van je backoffice uitbesteden

De voordelen van het uitbesteden van je backoffice

Wil je jouw backoffice uitbesteden of ben je hier nog over aan het nadenken? Het is zeker een goed idee om je backoffice uit te besteden, omdat dit jouw organisatie diverse voordelen te bieden heeft. Zo zal je met het uitbesteden van je backoffice niet alleen tijdwinst boeken, maar ook meer financiële vrijheid hebben. In dit artikel vertellen wij je wat de precieze voordelen van het uitbesteden van je backoffice zijn. Lees snel verder voor meer informatie.

Tijdwinst

Als je ervoor kiest om je backoffice uit te besteden, hoef je je geen zorgen meer te maken om je administratieve taken. Alles wat je voorheen deed aan je administratie, zoals het maken van arbeidscontracten, besteed je nu uit. En deze tijd kun je weer besteden aan dat wat je het liefste doet, namelijk het werven van nieuwe krachten en relatiebeheer. Wanneer de arbeidsmarkt zo krap is als nu, moet je er vlug bij zijn. Met een HR expert kun je met de extra beschikbare tijd samen kijken hoe jullie nu het beste nieuw personeel kunnen werven.

Meer financiële vrijheid

Als uitzendkrachten aan de slag gaan bij hun opdrachtgevers, dienen de lonen voorgefinancierd te worden. Dit kan ervoor zorgen dat er een groot bedrag uit staat. Opdrachtgevers hebben vaak lange betaaltermijnen, waardoor je als organisatie over een aardige financiële buffer moet beschikken. Als je net als uitzendorganisatie start, kan dit best lastig zijn. Bij het uitbesteden van je backoffice, wordt er ook zorg gedragen voor de verloning, waarbij de backoffice partner de voorfinanciering regelt. Zo kun je zelf geld stoppen in je onderneming waarbij ook je uitzendkrachten worden uitbetaald.

Meer rust en zekerheid

Als je backoffice uitbesteed, zal je meer rust voor jezelf creëren en meer zekerheid hebben. Je weet namelijk dat er mensen die er verstand van hebben bezig zijn om alles voor jouw uitzendkrachten te regelen. Ook weet je dat betalingen tijdig zullen worden gedaan en hoef je je geen zorgen te maken om het aannemen van administratieve medewerkers. Het maakt niet uit hoe ver jouw organisatie doorgroeit, de administratie zal altijd goed geregeld zijn.

Geen zorgen m.b.t. debiteuren

Door je backoffice uit te besteden, hoef je je ook geen zorgen meer te maken over debiteuren. Soms blijft een betaling uit door een opdrachtgever. Heb je een eigen uitzendbureau, dan is het van groot belang dat je facturen tijdig worden betaald en is het niet fijn als je hierop moet wachten. Wanneer je je backoffice uitbesteedt, is ook je debiteurenbeheer geregeld. Zij zorgen ervoor dat er contact wordt opgenomen met de opdrachtgever en de rekeningen worden betaald.

Informatie