blockchain

Speciaal voor banen in de cryptomarkt: Blockchain4talent.com

De ontwikkeling van blockchaintechnologie en cryptovaluta gaat razendsnel. NFT’s, DOA’s en crypto tokens, noem het maar op. Zoals het internet de wereld vanaf de jaren 90 veranderde, zo maken we nu opnieuw een verandering door die ervoor zorgt dat veel dagelijkse dingen ingrijpend zullen wijzigen. Zoiets gaat natuurlijk niet in een paar dagen, maar we moeten er rekening mee houden dat we in de komende jaren veel processen op het gebied van financiële transacties, maar ook bij de registratie van documenten, zullen zien veranderen. Al die nieuwe ontwikkelingen kunnen natuurlijk niet goed van de grond komen zonder gekwalificeerd personeel. Over de hele wereld is sprake van een groeiende vraag naar mensen die zich hebben gespecialiseerd in de blockchaintechnologie. Veel van deze vacatures kun je via Blockchain4talent.com terugvinden. Hier zie je ook direct hoe veelzijdig deze nieuwe branche in feite is.

Werken op afstand

De blockchaintechnologie speelt zich nadrukkelijk online af en dat biedt veel mogelijkheden voor mensen die graag werken op afstand. Je kunt natuurlijk thuis een mooie werkplek inrichten, maar wat let je om bijvoorbeeld een mobiel kantoor te realiseren en vervolgens rond te reizen, terwijl je wel gewoon elke dag je uren maakt? Zo kun je als blockchain developer tegelijkertijd aan een project werken en iets meer van de wereld zien. Het luidt wellicht een hele nieuwe levensstijl in, waarbij het in feite niets uit maakt in welk land je bent en op welk moment van de dag je werkt. Het enige dat nodig is om dit te kunnen doen, is een goed gefaciliteerde werkplek met een goede, stabiele internetverbinding.

Breed scala aan mogelijkheden

Vrijwel geen enkele sector zal er in de komende jaren aan ontkomen te investeren in de blockchaintechnologie. Juist dat gegeven is interessant voor de banenmarkt, want het zegt iets over de mogelijkheden die je als werkzoekende hebt. Je hoeft je voorlopig geen zorgen te maken als jouw opleiding niet geheel aansluit bij hetgeen gevraagd wordt, want met meer dan drieduizend beschikbare vacatures is er voor vrijwel iedereen een passende baan te vinden. Vergeet daarbij niet dat het vooral een kwestie is van groeien in je rol. Waar een wil is, is een weg, zo luidt het spreekwoord niet voor niets. Het feit dat er wereldwijd veel vraag is naar specialisten op dit gebied, is ook een signaal dat er een goede boterham in deze branche te verdienen valt. Werkgevers willen talenten immers graag aan zich binden!

Informatie