Telefoon-in-hand

Zo vind jij een interessante baan in de telecombranche

Wanneer je een baan zoekt is het allereerst van belang dat je weet wat je wilt. Niet iedereen houdt van hetzelfde en een geschikte baan is voor iedereen anders. Het is daarom belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent. Ben je technisch aangelegd of houd je meer van grof werk verzetten? Wanneer je interesse ligt in de technologie, is een baan in de telecombranche iets voor jou. Als je dit zeker weet, is het alleen nog een kwestie van het vinden van een goede baan.

Wat omvat de telecombranche?

De telecombranche is een branche die erg ruim is. Zo zijn er veel verschillende banen mogelijk op dit gebied. Telecom staat voor mededelen op afstand. Hierbij kun je qua banen zelf al een aantal invullingen maken; van telefoonreparateur tot telefoonmasten installeren. Maar er zijn ook een aantal beroepen waar je misschien niet gelijk aan denkt.

 De telecombranche wordt met de dag belangrijker. Iedereen staat in contact met elkaar en innovaties op dit gebied zijn altijd welkom. Wanneer je wilt werken in de telecombranche zijn er veel mogelijkheden.

Een callcenter

Een tak die ook behoort tot de telecombranche, is een callcenter. Wanneer je ervan houdt om sales binnen te halen via de telefoon, ben je dus werkzaam in de telebranche. Werken bij een callcenter is niet voor iedereen weggelegd. De werkdruk is vaak hoog en je moet goede communicatieve eigenschappen hebben. Daarnaast vraagt het weinig van je vaardigheden op technisch gebied. Wel kan het natuurlijk zijn dat je werkt bij een callcenter waar ze klanten voorzien van specifieke technische informatie. Dan is het natuurlijk een groot voordeel als je die kennis al in huis hebt.

Telefoons maken

Het fabriceren/repareren van telefoons valt ook onder werken in de telecombranche. Het fabriceren van telefoons is lastig en gebeurd over het algemeen in het buitenland. Echter, het repareren van telefoons is wel mogelijk in Nederland. Er zijn dan ook erg veel bedrijven die zich hiermee bezighouden. Een voorbeeld van een klus die veel voorkomt is een scherm van een iPhone 8 repareren. Wanneer je van jezelf weet dat je hier handig in bent, kan het leuk zijn om hier je beroep van te maken. 

Wat valt er onder telefoons maken?

Wanneer het je leuk lijkt om telefoons te repareren is het natuurlijk van belang dat je precies weet wat dit inhoudt. Het repareren van telefoons bestaat uit erg veel verschillende onderdelen. Zo zul je over algemeen veel schermen moeten vervangen. Echter, de meer uitdagende klussen zijn aanpassingen doen op het moederbord, of bijvoorbeeld de dock connector vervangen. Hiervoor moet je beschikken over aanzienlijk meer vaardigheden. Wel geeft het afronden van een zo’n klus over het algemeen meer voldoening. Stop er daarom voldoende tijd in en maak het jezelf eigen.

Hoe vind je dan een baan?

Als je voor jezelf duidelijk hebt in welke sector je wilt werken binnen de telecombranche, kun je op zoek gaan naar een nieuwe baan. Het vinden van een geschikte baan kan erg tijdrovend zijn. Het kan helpen om te kijken bij de grote vacaturesites in Nederland. Hier kun je vaak een keuze maken uit verschillende sectoren. Daarnaast zou je via via ook kunnen vragen of er banen beschikbaar zijn. Tot slot kun je ook op de websites van potentiële werkgevers kijken of ze nog een vacature hebben openstaan. Door op de juiste manier aan de zoektocht te beginnen te combineren met de juiste instelling, kan je erg snel een baan weten te vinden. 

Informatie