werkplek

Nieuwe baan? Vind een geschikte werkplek in 5 stappen

Je hebt eindelijk die leuke nieuwe baan gescoord, waar je al zo lang naar op zoek was. Fantastisch nieuws! Nu is het zaak om zo snel mogelijk je draai te vinden in je nieuwe werkomgeving. Misschien behoor je tot de categorie mensen die geheel of gedeeltelijk op afstand gaat werken. Zelf je eigen werkplek inrichten kan een hele uitdaging zijn. Het is goed mogelijk dat je flatje op de vierde verdieping in de binnenstad niet geschikt is om een werkplek te creëren. Dan kun je beter buiten de deur gaan kijken naar een geschikte werkplek.

  1. Bepaal de ideale ligging van je werkplek. Het is niet praktisch om ver te moeten reizen en het is ook heel fijn als er wat voorzieningen in de buurt zijn, zoals een winkelcentrum en goede mogelijkheden op het gebied van openbaar vervoer.
  2. Vaak kiezen mensen die een kantoor huren Amsterdam als locatie. Dat is natuurlijk niet voor niets. Onze hoofdstad heeft nu eenmaal de allure die past bij een goede werkplek. Al was het maar omdat voor veel buitenlanders Amsterdam zo’n beetje de enige stad is die ze echt goed van naam kennen. Maar een werkplek op die locatie is vaak tamelijk prijzig, juist omdat iedereen zich er graag wil vestigen. Bepaal dus voor jezelf hoe essentieel de koppeling met de hoofdstad is en bepaal daarop je strategie.
  3. Waarom het wiel zelf opnieuw uitvinden? Op www.tauro.nl vind je heel veel geschikte kantoorlocaties in en buiten de hoofdstad. Kies op basis van de gewenste omvang en andere specifieke details de voor jou meest geschikte locatie en neem contact op om het snel te regelen.
  4. Maak je gebruik van een auto om van en naar je werkplek te reizen? Check dan wel even of bij de door jou beoogde werkplek een eigen parkeerplaats inbegrepen is. Dat scheelt je, zeker in de grote steden, vaak behoorlijk veel parkeerproblemen en waarschijnlijk ook heel wat geld.
  5. Geschikte plek gevonden? Maak hem zo persoonlijk mogelijk, door er wat dingen van jezelf aan toe te voegen. Een schilderij of poster, wat foto’s in een lijstje, een leuke plant, enzovoort. Als je jouw werkplek op die manier inricht, druk je er echt je eigen stempel op. Des te sneller zul je eraan gewend zijn en des te fijner zul je er werken. Oh ja, vergeet ook goede koffie niet!

Informatie