Social media marketing

In hoeverre zal social media nog bijdragen aan marketingfuncties in de toekomst?

Wie maakt er tegenwoordig niet gebruik van een vorm van social media? Denk niet alleen aan Facebook en Instagram, maar bijvoorbeeld ook aan Whatsapp en Telegram. Twee applicaties die op het gros van de Nederlandse mobiele telefoons geïnstalleerd zijn. Wat betekent dit voor de toekomst? Is het voor marketeers belangrijker geworden om kennis te vergaren over social media? Welke kennis is hierbij belangrijk en hoe kan social media straks ingezet worden binnen marketingcampagnes van bedrijven? In dit artikel lees je er meer over. 

Tip: overweeg eens een opleiding social media, wanneer je meer kennis wilt hebben over de mogelijke toepassingen van social media binnen marketingcampagnes!   

Social media als belangrijk communicatiemiddel

Social media kunnen op twee manieren worden ingezet door bedrijven. Er kan gekozen worden voor het gebruik van social media als een communicatiemiddel. Bedrijven laten klanten vragen stellen via hun kanalen op social media. Dit is laagdrempeliger dan het versturen van een e-mail of bijvoorbeeld het telefonisch contacteren van je bedrijf. Het maakt dat iemand die werkzaam is op de communicatieafdeling van je organisatie kennis moet hebben van de wijze waarop men op social media communiceert. Dit mag best een tikkeltje informeel zijn! Het maakt de kloof tussen een bedrijf en de consument kleiner. Iets wat door veel consumenten als prettig zal worden ervaren. Pas echter op, dat het niet te informeel wordt. 

Marketingcampagnes waarbij social media ingezet wordt

Naast het gebruik van social media als communicatiemiddel, kun je dit terug laten komen in de marketingstrategie van je bedrijf. Het is niet voor niets, dat het thema social media steeds vaker terugkeert in een online marketing opleiding. Social media bieden de mogelijkheid om advertentieruimte te kopen, je kunt er linkjes naar je website plaatsen om zo meer bezoekers te trekken en daarmee je posities in de zoekresultaten te verbeteren, enzovoorts. Het voordeel van social media is het feit, dat de interactie met de doelgroep van je organisatie verbetert. 

Influencers inzetten via social media

Niet alleen kun je eigen kanalen gebruiken om marketingcampagnes uit te werken voor social media. Denk ook eens aan het inzetten van social influencers. Het zijn bekende Nederlanders met een groot bereik. Groot voordeel van de inzet van deze influencers is het feit, dat je heel gericht kunt adverteren onder de doelgroep van je organisatie. Je kunt de influencers rechtstreeks benaderen, of werken via een managementbureau. Vaak hebben deze bureaus connecties met een grote groep influencers.

Informatie