Werkenbij website maken

Hoe maak je een eigen “Werken bij” website?

Veel bedrijven die op zoek zijn naar werknemers maken een ‘werken bij’ website. De bedrijven die dit doen, kiezen voor deze site omdat deze speciaal gericht is voor mensen die mogelijk bij het bedrijf willen werken. Hierdoor hoeven zij geen gebruik te maken van externe vacaturesites of en hoeven ze geen vacatures op de eigen bedrijfswebsite te plaatsen. Daarnaast is een werken bij website voor sollicitanten handig om te gebruiken.

Een domeinnaam registreren

Om te beginnen is het zaak om een domeinnaam te registreren voor je nieuwe website. Dit doe je door op het internet op zoek te gaan naar websites waar je een domeinnaam kunt registreren. De kans is aanwezig dat de naam die je wilt kiezen al bestaat. Indien dit het geval is, kan je het best een andere gepaste domeinnaam zoeken. Let er wel op dat je een geschikte domeinnaam kiest, want dit wordt de naam van je website. Het is natuurlijk niet de bedoeling om een domeinnaam te hebben die niets met het bedrijf en werken bij het bedrijf te maken heeft. Meestal kiest een bedrijf ervoor om werkenbijbedrijfsnaam.nl te registreren.

Verschillende hostingpakketten

Als je een domeinnaam hebt geregistreerd kan je door naar de volgende stap. De volgende stap is het uitkiezen van een hostingpakket. Er zijn erg veel verschillende hostingpakketten. Hierom is het zaak om jezelf goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden omtrent hosting pakketten. Een aantal veel gebruikte hostingpakketten voor ‘werken bij’ websites zijn shared hosting, dedicated hosting, vps hosting en tot slot WordPress hosting. Indien je een grote website wilt maken en veel bezoekers verwacht is het handig om voor een hostingpakket te kiezen waarbij je beschikking hebt tot je eigen server. Indien je een kleine website in gedachten hebt waar weinig bezoekers op zullen komen is een gedeelde server meer dan voldoende. 

De beveiliging van de website is van groot belang

Vervolgens is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de beveiliging van je website. Een mogelijkheid om je website goed te beveiligen is een SSL-certificaat. Er is een gratis SSL-certificaat, maar deze is niet geschikt voor een website waar je accounts op kunt maken en contactformulieren op staan. Hierom is het noodzakelijk om een betaald SSL-certificaat aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je website en de bezoekers van je website goed beveiligd zijn. Naast een SSL-certificaat zijn er ook andere mogelijkheden om je website goed te beveiligen. Denk aan het instellen van two factor authenticatie (2FA) en het kiezen van een sterk wachtwoord.

Een webdesign software

Als de beveiliging van je website ook geregeld is kun je aan de slag gaan met het ontwerpen van je website. Dit doe je door gebruik te maken van een webdesign software. Webdesign software is een software waar je de website kunt ontwerpen en creëren. Vervolgens kun je de teksten op de website plaatsen. Bij het creëren van een stijl voor je website is het handig om rekening te houden met de bedrijfsstijl. Dit kunnen sollicitanten ook bekijken waarna zij mogelijk nog enthousiaster worden. Kortom, het ontwerpen van een website met een webdesign software is een belangrijk aspect bij het maken van een ‘werken bij’ website.

Informatie