Ergonomisch bureau

Hoe kies je een sta zit bureau?

Er zijn door het jaar heen erg veel mensen die op zoek zijn naar een bureau om aan te werken. Vaak twijfelen mensen bij het aanschaffen van een bureau tussen een zit of en sta bureau. De beste keuze die je kunt maken omtrent bureaus, is afhankelijk van de situatie en waarvoor het wordt gebruikt. 

Het verschil tussen een sta en een zit bureau

Om te beginnen is het verstandig om op de hoogte te zijn van de verschillen tussen een sta en een zit bureau. Indien je hier niet van op de hoogte bent, kan dit artikel duidelijkheid scheppen. Een zit bureau is een standaard bureau waar je aan kunt zitten om te werken of iets dergelijks. Daarnaast zijn er ook sta bureaus. Een sta bureau wordt ook wel een staand werken bureau genoemd. Dit is een bureau waar je achter kunt staan terwijl je kunt werken. Zo hoef je niet te zitten als je aan het werk bent achter je bureau en voorkom je hiermee lichamelijke ongemakken.

De voordelen van een sta bureau

Er zitten aan zowel een sta als een zit bureau een voordelen verbonden. Om te beginnen is een voordeel aan een sta bureau dat je kunt blijven staan terwijl je werkt. Indien je met klanten moet communiceren, komt dit meer geïnteresseerd over vergeleken met een zit bureau. Daarnaast merken veel mensen dat zij meer creativiteit hebben als zij staan, dit is dan ook voordelig aan een sta bureau. Tot slot is het bij een sta bureau ook erg fijn dat je niet snel rug en nek klachten zult krijgen, want je neemt minder snel een verkeerde houding aan. 

De voordelen van een zit bureau

Een zit bureau kent uiteraard ook een aantal voordelen. Zo is een zit bureau voor dagelijks en veel gebruik prettiger. Dit omdat het erg veel energie kan kosten om continu staand te werken. Daarnaast kun je jezelf volledig ontspannen achter een zit bureau. Het is hiervoor wel van belang dat je gebruik maakt van een ergonomische stoel. 

Een zit sta bureau

Tot slot is het tegenwoordig ook mogelijk om een zit sta bureau te kopen. Dat is een bureau waar je achter kunt zitten, maar ook achter kunt staan. Hierdoor kan je helemaal zelf bepalen wat je wilt. Dat is erg fijn, want op sommige momenteel zal je liever zitten of staan en dit is met een zit sta bureau makkelijk en ook nog eens op een goede manier mogelijk.

De voordelen van een zit sta bureau

Allereerst is het een groot voordeel dat je zelf kunt kiezen of je liever staand of zittend werkt. Door een sta zit bureau heb je hier volledige vrijheid in. Daarnaast is het fijn dat je het snel en makkelijk aan kunt passen als je van staan naar zitten of van zitten naar staan wilt. Verder is het erg fijn dat je hierdoor af en toe kunt gaan staan om een goede doorbloeding en creativiteit te krijgen. Tot slot is het zo dat je staand minder kans hebt op ziektes.

Informatie