Lesgeven

Dit zijn de mogelijkheden voor een carriereswitch tijdens de coronacrisis

Het zal niemand ontgaan zijn, de corona crisis. Het is een wereldwijd probleem. Het virus is ontzettend besmettelijk, dit heeft grote gevolgen voor de gehele wereldbevolking. Gelukkig zijn de gevolgen in Nederland nog redelijk beperkt gebleven. Zeker in tegenstelling tot andere Europese landen, zoals Spanje en Italië. In deze landen heeft er een gehele lockdown plaatsgevonden. Daarentegen heeft Nederland gebruik gemaakt van een ‘slimme lockdown’. Doordat wij dit op deze manier gedaan hebben, is de financiële schade redelijk beperkt gebleven. Bovendien hebben wij in Nederland, door deze aanpak, onze vrijheid behouden. Dit is was voor veel Nederlanders erg van belang. Helaas zijn er toch een aantal mensen in Nederland die het virus gehad hebben en hieraan gestorven zijn. Daarnaast zijn er ook erg veel ondernemers die last hebben van het virus.

Er zijn echter maar een paar ondernemers die hebben kunnen profiteren tijdens de corona crisis. Het grootste deel van de Nederlandse ondernemers heeft namelijk een steunpakket aan gevraagd. Door dit steunpakket gaan deze ondernemers niet direct failliet. Toch zijn er een aantal opiniemakers, die erg twijfelen aan het nut van dit steunpakket. Zij zeggen dat dit steunpakket enkel en alleen naar gezonde bedrijven moet gaan. Maar wat zijn deze gezonde bedrijven?

Welke sectoren hebben kansen gekregen tijdens de coronacrisis?

Er zijn op dit moment een aantal gezonde bedrijven. Dit zijn vooral de bedrijven die te werk gaan via het internet. Daarnaast zijn er ook een aantal ‘offline’ sectoren waar de schade beperkt blijft. Deze sectoren zijn de bouw en de advocatuur. In de bouw kan namelijk gewoon doorgewerkt worden. Daarnaast kan er in de advocatuur ook grotendeels doorgewerkt worden, wel vanuit huis. Veel advocatenkantoren waren voor de intelligente lockdown al veel thuis aan het werk, waardoor de impact van het coronavirus beperkt bleef.

Waar zou ik aan de slag kunnen tijdens de coronacrisis?

Veel mensen zijn tijdens de corona crisis erg gaan nadenken over hun huidig leven. Dit houdt in dat zij zijn gaan twijfelen over het plezier dat zij uit hun werk halen. Dit is niet gek, alles kwam namelijk helemaal tot stilstand. Ben jij je door deze stilstand bewust geworden van je dromen? De kans is groot dat dit zo is. Echter is het wel verstandig om deze dromen na te jagen bij een van de succesvolle sectoren, bijvoorbeeld de advocatuur. Maar hoe word je nou een advocaat? Als je een advocaat wilt worden, kun je rechten studeren. Deze opleiding biedt een uitstekende basis waarmee je je verder kunt verdiepen in de advocatuur. 

Maar ook andere sectoren bieden goede kansen. Zoals we eerder aangaven zijn er bij de bedrijven die de meeste omzet via het internet realiseren flinke omzet stijgingen te zien. Dat biedt bijvoorbeeld kansen voor magazijnmedewerkers en online marketing specialisten. Bovendien heeft het ook effect op andere partijen die profiteren van de extra verkopen, zoals pakketbezorgers en andere logistieke medewerkers. 

Welk beroep past bij mij?

Het beroep dat bij jou past, is voor iedere individu verschillend. Een aantal mensen droomt ervan om ooit advocaat te worden. Daarnaast zijn er ook mensen die hun hele leven al leraar willen worden. Echter heb je hiervoor wel lesbevoegdheid nodig. Zonder deze lesbevoegheid mag je niet aan de slag als docent. Zodra je de lesbevoegdheid hebt gehaald kun je je specialiseren in één vak, of meerdere vakken behandelen. Ben je tijdens de corona crisis tot de conclusie gekomen dat je liever een ander beroep uitoefent? Zorg dan dat je tijdig actie onderneemt!

Informatie